Közel 200 étterem csatlakozott a Borszerdához

Június 30-án, a világbajnokság szünnapján rendezik meg az idei első Borszerdát, amelyhez közel 200 étterem csatlakozott. A kezdeményezésben résztvevő éttermek ezen a napon fél áron adják a minőségi magyar bort, több vendéglátóhely pedig külön menüvel készül az eseményre.

hirdetés

A rendezők neves szakmai zsűri bevonásával versenyt hirdettek a jellegzetes magyar borokhoz társítható ételsorok megálmodására: a menüversenyt a soproni Vadászkürt étterem nyerte. A www.borszerda.hu oldalon az érdeklődők megtalálják valamennyi csatlakozó étterem nevét, a kínált speciális menüket és az árakat is.

A soproni vendéglátóhely ebédre soproni babos-káposztás halászlét kínál 2009-es Jandl kékfrankos rozéval, főtételnek vargányás mangalicaszüzet 2008-as Luka soproni kékfrankossal, desszertnek pedig könnyű mandulás-barackos habos kockát 2006-os késői szüretelésű soproni zenittel.

Vacsorára első fogásként az étterem a kert összes zöldfűszerével készülő madárfészek-salátát álmodott meg házi füstölésű szarvasgombacsíkokkal és fehér szarvasgombaolajjal; mindehhez 2007-es Taschner Irsai Olivért pezsgőt kínál.

Főételnek Fertő-parti fogasfilé kerül a tányérra mandulapalástban, olívaolajos-kapris burgonyapürével, ehhez tavalyi Ákos soproni királyleányka dukál. Desszertnek bazsalikommal és epervelővel ízesített piskótát szervíroznak 2006-os kései szüretelésű Iváncsics zöldveltelini kíséretében.

Ebéd kategóriában második helyen végzett a Hotel Sopron, harmadik lett a fővárosi Vörös Postakocsi, míg vacsora kategóriában a második helyet a zsámbéki Nyárfás étterem szerezte meg a Vörös Postakocsi előtt.