Lady Gaga tarolt az MTV-díjátadón

Három díjat is nyert a Budapesten tegnap koncertet adott Lady Gaga az MTV Europe Music Awards vasárnapi madridi díjátadóján. A Papp László Budapest Sportarénában Lady Gaga előadása közben kapcsolódott be a madridi ceremóniába.

hirdetés

A popdíva ezúttal is extravagáns öltözékben, átlátszó plasztik ruhában, mellbimbóin fehér ragtapasszal jelent meg a közönség előtt, a Best Romance című számáért a legjobb dal, ezen kívül a legjobb női előadó és a legjobb pop előadás kategória díjait kapta meg az MTV Europe-tól. “Nagyon sokat jelent nekem. Szeretlek Európa” – mondta az élőben kapcsolt énekesnő az Aréna színpadán.

A legjobb férfi előadó a kanadai Justin Bieber lett az MTV európai díjaira leadott 46 millió internetes szavazat alapján. A 16 esztendős tinisztár olyan vetélytársakat előzött meg, mint Eminem vagy Kanye West.

Katy Perry – aki éppúgy öt kategóriában volt esélyes, mint Lady Gaga – végül a California Gurls című daláért elnyert legjobb videó díjával távozott a gáláról. A legjobb rock elnevezésű díj az idei Sziget fesztiválon is fellépett Thirty Seconds to Mars együtteshez vándorolt, Keshát választották a legjobb új előadónak, és az amerikai Paramore poppunk bandát a legjobb alternatív előadónak.

Eminem a hiphop kategóriát nyerte meg, a Tokio Hotelt a legjobb World Stage előadóvá kiáltották ki, a legjobb európai előadó díja pedig az olasz Marco Mengoni kezébe került. Az MTV az eddig 125 millió albumot eladott amerikai rockcsapat, a Bon Jovi zenei munkásságát a Global Icon-díjjal ismerte el.

Shakirát a Free Your Mind-díj nyerteseként ünnepelték: az énekesnő a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásáért folytatott kampányával érdemelte ki az elismerést.

Az MTV Europe Awards gálát minden évben más európai városban rendezik meg. A házigazda szerepét korábban többek között Párizs, Barcelona, Róma, Liverpool, Lisszabon és Koppenhága is betöltötte. A madridi este háziasszonya, a Született feleségekből ismert Eva Longoria a ceremónián pikáns gesztussal tisztelgett a távol lévő Lady Gaga előtt: spanyol sonkaszeletekbe öltözötten vonult fel a színpadra a popcsillag húscafatokból komponált ruhakölteményére emlékeztetve.