Leállás után újra működik a Telenor hálózata

Újra működik a Telenor Magyarország mobilhálózata, amely kedd délelőtt leállt – közölte a cég az MTI-vel kedd kora délután. A cég korábban a Twitteren és a Facebookon azt közölte, hogy a műszaki hiba Budapest és Pest megye egyes részeit érintette. Nem működött a cég honlapja sem. Az MTI úgy tudja, hogy egy tápegység hibásodott meg.

hirdetés

A Telenornak mintegy 4 millió előfizetője van.

A norvég tulajdonú szolgáltató az újraindulást követően kiadott közleményében azt írta, hogy a hiba miatt a mobil hangszolgáltatás Budapest és környéke egyes részein, illetve a mobil internet szolgáltatás országosan mintegy egy órán keresztül nem volt elérhető. A leállást technikai hiba okozta.

A hálózat ismét teljes funkcionalitással üzemel, így a Telenor szolgáltatásai az ország minden részén elérhetőek. A cég a közleményben elnézést kér az érintettektől az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.

Az előfizetőket akkor illeti meg kötbér, ha a szolgáltatás szünetelése meghaladja a négy órát.

Legutóbb egy éve volt jelentős műszaki hiba a magyar mobilhálózatban: a T-Mobile hálózata december 4-én hajnalban kezdett akadozni egy hálózati szoftver frissítését követően. A szolgáltatás akkor kora délutánra