Alsóörs: több lövés érte a rendőrt, esélye sem volt

Lövöldözés volt a Veszprém megyei Alsóörsön szerda hajnalban, egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa életét vesztette. A rendőrség hajnali közleménye szerint az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. rendőr főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között, halálos lövést kapott és a helyszínen meghalt.

hirdetés

A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés. Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. is. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

A gyilkosság helyszínén és az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, ahol gépfegyveres rendőrök folyamatosan ellenőriznek és igazoltatnak.

A további eljárást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, illetve a főügyészség folytatja le.

Az M1-M7-es autópálya Budapestre bevezető közös szakaszán óriási volt a rendőri készültség, valamennyi, a Balaton felől érkező autót megállítottak – tapasztalta az MTI tudósítója a helyszínen. Több ellenőrzési pontot felállítottak a centrum felé, valamint a Petőfi és Lágymányosi hídon, ahol golyóálló mellényt viselő, gépfegyveres rendőrök ellenőrzik az autósokat.

Frissítve (10:02):

Még mindig le van zárva Alsóörs bejáratainál a 71-es főút valamennyi szakasza, ahol szerda hajnalban egy rendőr és az általa ellenőrzött autó egyik utasa meghalt egy lövöldözés során; mindenütt géppisztolyos rendőröket látni, a Veszprém megyei település felett helikopter köröz – jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

Megdöbbent a lövöldözés tényén Alsóörs polgármestere, aki az MTI-nek úgy fogalmazott: felfoghatatlan, hogy az ő békés, csendes településükön rendőrgyilkosság történhetett. Az ügy részleteiről Hebling Zsolt sem tud részleteket, mert a rendőrség még nem tájékoztatta.

A polgármester közölte, hogy a lövöldözés a Loki utca és a 71-es út kereszteződésében, a kemping bejáratánál történt, éjjel fél 2 körül. A helyszín Alsóörs Balatonalmádi felőli kijáratánál van, itt jelentős rendőri biztosítás mellett zajlik a helyszínelés, a polgármester információja szerint állítólag” sok a használható nyom”.

Hebling Zsolt kiemelte: a lakosság és az üdülőnépesség nincs korlátozva a mozgásában, csak a 71-es főútra nem lehet gépkocsival ráhajtani, emiatt a falu utcáin nagyobb lett a forgalom.

A polgármester információja szerint Alsóörsön van az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) teljes vezérkara.

Frissítve (10:35):

Több lövés érte a rendőrt, esélye sem volt arra, hogy a fegyverét használja; a hajnali alsóörsi lövöldözés másik áldozata egy 19 éves fiú – jelentette be Bényi Mónika, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.