Lendvai új poszton folytatja

Lendvai Ildikó az MSZP programtanácsának vezetőjeként folytatja a munkát. A szocialista politikus erről utolsó pártelnökként tartott sajtótájékoztatóján beszélt pénteken, ahol köszönetképpen csokoládéval kínálta az újságírókat.

hirdetés

Lendvai Ildikó emlékeztetett arra: az előző kongresszus hívta életre a programtanácsot, amelynek szervezési feladataival az elnökség bízta meg. Mint mondta, szinte valamennyi nyugat-európai szociáldemokrata pártnál van ilyen testület.

Véleménye szerint a párton belüli és párton kívüli baloldali gondolkodókból álló grémium feladata lehet, hogy rendszeresen “karbantartja és felfrissíti” az MSZP gondolkodását. A választási programok írása mellett pedig figyelve a társadalmi jelenségeket és a politikai gyakorlatot, vagy a programot korrigálják, egészítik ki vagy a gyakorlatot igazítják az elvekhez.

Lendvai Ildikó kitért arra: reményei szerint a programtanács feladatai közé tartozik majd, hogy találja meg a baloldali, de a pártirodák falain túlnyúló civil, közéleti politizálás fórumait és műhelyeit. Felidézte, ez úgy szerepel a szombati kongresszus ajánlásai közt, hogy jöjjenek létre az ügynevezett demokrata körök.

Elképzelése szerint a programtanács tagjai mentorai és előadói is lennének a demokrata köröknek, műhelyeknek.

Kérdésre válaszolva úgy vélekedett, őszre állhat össze a programtanács, de neveket nem említett. Nem párttagkönyvet, hanem agyat kérünk a belépőhöz – fogalmazott a szocialista politikus.