Lövések: meghalt egy házaspár Móron

Bűncselekmény következtében meghalt egy házaspár a Fejér megyei Móron kedden délelőtt – közölte a mentőszolgálat és a rendőrség. Az eset egy négyemeletes panelházban történt. A mentőszolgálathoz 9 óra után néhány perccel érkezett bejelentés lövöldözésről – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

hirdetés

A móri mentőállomás közelében lévő helyszínre rövid idő alatt két mentőautó érkezett, amelyekhez egy mentőhelikopter is csatlakozott. A 63 éves férfin már nem lehetett segíteni; életveszélyes állapotban lévő 42 éves felesége, bár a mentősök mintegy fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, a mentősök erőfeszítései ellenére meghalt.

A Fejér Megye Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a Móri Rendőrkapitányság és a megyei főkapitányság nyomozói megkezdték az elsődleges helyszíni intézkedéseket. Az esetről az elsődleges nyomozati cselekmények befejezése után ad bővebb tájékoztatást a rendőrség.

Frissítve (16:27)

A nyomozók azt feltételezik, hogy a bűncselekmény hátterében szerelemféltés áll – mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Az elsődleges információk alapján a Fejér megyei nyomozók megállapították, hogy a férfi és a nő között móri lakásukban 16 éves lányuk jelenlétében nézeteltérés alakult ki. Ennek során a férfi egy engedély nélkül tartott, kis kaliberű fegyverrel többször rálőtt az asszonyra, majd a lakóházzal szemközti garázsukban ugyanazzal a fegyverrel önmagával is végzett.