Mesterházy: Orbán politikája a nemzet szétszakítása

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint hiába tartott szónoklatot Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn a nemzetegyesítésről, az erős államról és az erős nemzetről, az ő politikája valójában a nemzet szétszakítása “olyanokra, akik a maguk urai és olyanokra, akik teljesen kiszolgáltatottak a munkaadóknak és az ő érdekeiket kiszolgáló államnak”.

hirdetés

Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában úgy vélekedett, hogy az ilyen állam nem erős, mert polgárai alárendeltek és kiszolgáltatottak, az ilyen politika pedig nem a nemzet megerősödéséhez, hanem kevesek jólétéhez és a többség megalázottságához vezet.

Az MSZP ezzel szemben állít alternatívát a választóknak: igazságos, progresszív adórendszerrel, a szegénységet csökkentő komplex politikákkal, mindenki által hozzáférhető közoktatással és közegészségüggyel, a munkavállalói védettségek visszaállításával, valódi és emberhez méltó munkahelyek teremtésével – írta a politikus.

Orbán Viktor a tusványosi tábor zárónapján tartott szombati előadásának egyik fő gondolata az volt, hogy sikeres államot csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte.