Mészárlás: a családi házban rekonstruálták a bűncselekményeket

Ismét kihallgatták a négy családtagjának megölésével gyanúsított H. Csanád Jutast, ezúttal a bűncselekmények helyszínén kellett bemutatnia, miként végzett áldozataival – tájékoztatta kirendelt védőügyvédje az MTI-t.

hirdetés

Hortobágyi Tibor elmondta, az irodai körülmények után szerdán Kulcson, a családi házban rekonstruálták az eseményeket. Védence bábuk segítségével mutatta be “pontról pontra, percről percre a gyilkosságokat. Semmi újat nem mondott, nem vett el korábbi vallomásából, és nem is tett hozzá” – közölte.

Az ügyvéd szerint a közeljövőben várható még újabb kihallgatás a helyszínen, bár azt nem tudta megmondani, miért lesz rá szükség, “hiszen nem maradt nyitott kérdés, a gyanúsított ellentmondásokba sem keveredett korábbi állításaival”. Ugyanakkor természetesnek nevezte a rendőrség hozzáállását, alaposságát, mint fogalmazott, “kiemelt ügyről van szó, amely iránt nagy érdeklődés mutatkozik”.

A kulcsi bűncselekményre múlt péntek délelőtt derült fény. A gyilkossággal gyanúsított H. Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. Az első gyilkosság két nappal korábban történt. A gyanú szerint a férfi négy embert megölt, hármat megsebesített. A kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapok óta gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket.

H. Csanád Jutast vasárnap a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte.