Minden posztjáról lemondatná Wieszt Jánost a Fidesz

A Fidesz arra kéri a szocialistákat, hogy Wieszt János a jövőben sem a XI. kerületi önkormányzatban, sem a Fővárosi Közgyűlésben ne képviselhesse a kelenföldi lakosokat, illetve a budapestieket – mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kupper András.

A parlamenti képviselő kijelentette, ha ezt nem teszik meg, akkor a kerületben rendkívüli önkormányzati ülést hívnak össze azzal a céllal, hogy Wieszt János sem a vagyongazdálkodási bizottság elnökeként, sem képviselőként ne vehesse fel a tiszteletdíját. A szocialista politikust kedden vették őrizetbe vesztegetés gyanújával. Kupper András emlékeztetett rá, hogy a XI. kerületben ez már nem az első ilyen eset.

Mint mondta: a Zuschlag-ügy harmadrendű vádlottját, Krausz Csabát is lemondásra szólították fel. Ahogy Krausz Csabát visszahívták, úgy kell visszahívni Wieszt Jánost is. A sajtótájékoztatón részt vett Simicskó István is, a XI. kerületben országgyűlési képviselővé választott kereszténydemokrata politikus, aki leszögezte: ha egy közszereplő ilyen méltatlan magatartást tanúsít, akkor le kell mondania. Véleménye szerint ezt az ott lakók is joggal várják el.

Kupper arra a kérdésre, hogy korábbi felszólítására jeleztek-e mások hasonló zsarolási kísérletet a kerületben, azt felelte, hogy panaszbeadványokat kapott, de ezekben az ügyekben tárgyi bizonyítékokat is szolgáltatni kellene.

A Wieszt-ügy május 20-án pattant ki. Az Index.hu-n megjelent videófelvételen a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt János, az MSZP helyi frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. A Fidesz helyi szervezete a videó alapján hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett a politikus ellen. Az MSZP-s politikust kedden hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

hirdetés
Hirdetés