Mohács: rengeteg gyógyszert találtak egy ukrán hajón

A NAV mohácsi kirendeltségénél belépésre jelentkezett az ukrán honosságú hajó az elmúlt napokban. A beléptető vizsgálat során a hajó egyik matrózának a kabinjából előkerült közel 2000 darab, különféle, a személyes használatot messzemenően meghaladó mennyiségű gyógyszer – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága.

hirdetés

Mint közleményükben írják az eljárás során közreműködők a gyógyszerek származását sem számlával, sem orvosi igazolással igazolni nem tudták. Mivel a gyógyszerek jelentős része nem szerepel az OGYI honlapján közzétett engedéllyel rendelkező termékek listájában, így behozataluk nem engedélyezett.

A többi, Magyarországon forgalomba hozható termék vonatkozásában pedig hiányzott a behozatalhoz szükséges OGYI import engedély, figyelemmel arra, hogy azok mennyisége meghaladta a személyes szükségletet – fűzték hozzá.

A gyógyszereket a kirendeltség lefoglalta és gyógyszerrendészeti és állatgyógyászati készítményekkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított, amely során az elkövető százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.