MSZP: 300 ezer ember jár rosszul az új adótáblával

Mintegy 300 ezer dolgozó jár rosszul a kormány új személyi jövedelemadójával; akár évi 60 ezer forinttal kevesebbet vihet haza egy középkeresetű – mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati telefonos sajtótájékoztatóján az MTI-nek. Szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormánya tagjainak akár 500 ezer forinttal több marad havonta a borítékban.

hirdetés

A gyermektelen középkeresetű emberek átlagosan havonta 5.000 forinttal keresnek kevesebbet a jövő évben – tette hozzá. Török Zsolt szerint az intézkedések igazságtalanok és felháborítók, ráadásul nem ezt ígérték Orbán Viktorék a választási kampányban.

Munkahelyteremtéssel kecsegtettek, és most több 10 ezer embert bocsátanak el a közszférából is, az új adótáblával pedig a gazdagokat támogatják, a dolgozók zömét pedig “kifosztják” – jelentette ki a szóvivő.

A fair, arányos, a munkát és a családokat támogató új adórendszerrel senki nem jár rosszul – reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Török Zsolt MSZP-szóvivő szombati nyilatkozatára.

“Török Zsolt újra hazudik, hiszen a fair, arányos, a munkát és a családokat támogató új adórendszerrel senki nem jár rosszul” – írta közleményében Szijjártó Péter, aki szerint ugyanakkor ez az adórendszer megteremti Magyarország számára a gazdasági növekedés, a családok számára pedig a gyarapodás lehetőségét.