MSZP: Matolcsynak kellett volna lemondania

Az MSZP szerint nem Fellegi Tamásnak, hanem Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek kellene távoznia. A szocialisták ezt követelik, és azt, hogy a kormány haladéktalanul hozza létre a önálló pénzügyminisztériumot.

hirdetés

Józsa István frakcióvezető-helyettes szerint azzal, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter felajánlotta lemondását, nyilvánvalóvá vált, hogy “vállalhatatlan a miniszterelnök és jobbkezének gazdaságpolitikája”. A szocialista politikus közleménye – amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez – Fellegi Tamás döntését összefüggésbe hozta azzal, hogy tárcájánál korábban leváltották Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárt, majd Bencsik János energiaügyi államtitkár is bejelentette, hogy távozik a tárcától, így “lassan már alig akad szakpolitikusa a minisztériumnak”.

A döntéssel kapcsolatban az MSZP-s képviselő felvetette: az a példa nélküli eset történhet meg, hogy nem miniszter irányítja a magyar küldöttséget a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalásokon.

Fellegi Tamás csütörtökön feladatainak sokaságával indokolta lemondását, mondván, hogy az IMF-tárgyalásokra akar összpontosítani.