MSZP: “Papcsák és a Fidesz arcátlan és pénzéhes”

Az MSZP szerint Papcsák Ferenc arcátlanságáról és pénzéhségéről tanúskodik az, hogy az elszámoltatási kormánybiztos egyike a jogi szolgáltatásokra vonatkozó közbeszerzési szabályok megváltoztatását kezdeményező törvényjavaslat előterjesztőinek.

hirdetés

Az MTI szeptember 14-én számolt be arról, hogy fideszes és kereszténydemokrata képviselők olyan törvényjavaslatot terjesztettek a Ház elé, amelynek elfogadása esetén a jövőben bármilyen értékű jogi szolgáltatást igénybe lehetne venni kötelező közbeszerzési eljárás lefolytatása nélkül. Az MSZP az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében ezt úgy értékeli, hogy Papcsák Ferenc “saját magának és barátainak szeretné a zsíros állami megrendeléseket”.

Az elszámoló pimaszsága úgy tűnik határtalan, hiszen 2002-ben épp azért indult büntetőeljárás, mert a Papcsák ügyvédi iroda az Orbán-kormánytól 240 millió forint értékben kapott megbízást jogi tanácsadásra és jogszabály-előkészítésre – áll a közleményben.

A szocialisták emlékeztetnek: a korábbi kormány éppen azért szüntette be a közbeszerzés nélküli jogi szolgáltatásokat, hogy a mindenkori kormány ne élhessen vissza hatalmával.

“A Fidesz-KDNP kormány tehát vissza akar állítani egy olyan rendszert, amely a visszaélések, a korrupció, az urambátyámkodás, a tisztességtelen verseny melegágya. Az MSZP követeli, hogy Papcsák Ferenc vonja vissza gyalázatos javaslatát, majd távozzon a közigazgatásból” – zárul a kommüniké.