Nagyot küzdött a Pécs, de kevés volt

PVSK- Debrecen mérkőzést rendeztek november 17-én a Vodafone férfi vízilabda bajnokság első osztályának 6. fordulójában. A vendég hajdúságiak esélyeshez méltóan meg is nyerték a találkozót, amelyen a pécsi csapat csak egy félidőn keresztül tudott egyenlő partner lenni.

hirdetés

Nehéz meccsekkel a háta mögött, ám jó formában érkezett a DVSE az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, hiszen a bajnokság 6. helyén tanyázó együttes hét közben rendkívül fontos győzelmet aratott a Dynamo Moszkva vendégeként az Európa Kupában. A baranyai csapat viszont két hete nem játszott tétmérkőzést. Rápihenhettek tehát a találkozóra, de a játékba lendülés érdekében a héten a fővárosban játszottak edzőmérkőzéseket. Más céllal, a biztos bennmaradás kiharcolásáért vágott neki a szezonnak Petik Attila együttese, aki elmondta, hogy nehéz meccsre számít, ám mindent meg fognak tenni az eredményes szereplésért.

Emberelőnyökkel indult a találkozó, előbb a vendégek ásza, Varga Tamás talált be. Majd a PVSK-s Kistamás és Krizsán értékesítette helyzetét. Fordított tehát a hazai együttes. A felek az első két negyedben fej-fej mellett haladtak. Szép akciókat, remek gólokat láthattak a nézők. 5-5-ös állásnál, egy támadásnyi idővel a 2. negyed vége előtt Ágner akaszkodott össze Alex Giorgettivel. Előbbi 20 másodperces kiállítást kapott, utóbbit reklamálás után végleg cserével kiküldték a játékvezetők. Az előnyt viszont Weszelovszky góllal fejezte be, így 6-5-ös vezetéssel mehettek nagyszünetre a csapatok.

A második félidőben nem tudta ugyanazt a brusztolós, ám eredményes játékot játszani a hazai együttes. Sorban adták el a labdákat, hagyták ki helyzeteiket. A pécsiek a bővebb keretű debreceniek ellen felőrlődtek, akik szinte tökéletes védekezést mutattak be. Misics két gyors centergólja után pedig talán már fejben is feladták győzelmi esélyeiket. A DVSE megérdemelten nyerte meg a találkozót 5-12 arányban.

PVSK-FÜSZÉRT–DEBRECEN 5–12 (3–4, 2–2, 0–4, 0–2)

PÉCS: Barát – Bóbis, DRAGICS 2, Kistamás 1, Somogyi T., Monostori A., Ágner. Cs: Schoefield 1, Krizsán 1, Müller, Lukács, Monostori B. Edző: Petik Attila

DEBRECEN: B. Mitrovics – Weszelovszky 4, Giorgetti, VARGA T. 3, Milos Korolija, Letica, Kállay. Cs: Misics 2, Vindisch 1, Süveges 1, Halek 1, Palotás, Párkányi. Edző: Gyöngyösi András