Nem újul meg a József Attila Emlékmúzeum

A balatonszárszói József Attila Emlékmúzeum korszerűsítésére írt ki egyszerű közbeszerzési eljárást a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatósága, de az ajánlattevők jóval drágábban vállalták a munkát, mint amennyi pénze erre a megyei múzeumnak volt – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

hirdetés

Az ajánlatkérőnek – részben uniós támogatásból – 38,7 millió forintja volt – a munkák áfa nélküli ellenértékére. A két ajánlattevő közül az összességében legelőnyösebb ajánlatot adó nettó 53,5 millió forintért vállalta a munkát.

Az egyik ajánlattevő a budapesti székhelyű Building Society Kft., míg a másik a somogyszentpáli Pandur Tibor egyéni vállalkozó volt.

A kért feladat két részből állt, az első a 187 négyzetméteres múzeumépület belső átalakítása és felújítása, a homlokzatának a felújítása, továbbá teljes körű akadálymentesítése. A második rész pedig a 138 négyzetméteres melléképület tornáccal történő bővítése, belső átalakítása, részleges felújítása, továbbá az udvari kert kialakítása lett volna.