Nem vették napirendre a jegyző elleni eljárást

Nem vette napirendre az esztergomi képviselő-testület Stámusz Andrea (Jobbik) egyéni képviselői indítványát a keddi ülésen, melyben fegyelmi eljárást kezdeményezett a jelenleg GYED-en lévő jegyző ellen.

hirdetés

Stámusz Andrea az MTI kérdésére elmondta: Az Alkotmánybíróság (AB) december 2-án visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő reorganizációs tervet, amit még áprilisban fogadott el “egy szabálytalanul összehívott ülésen a Fidesz frakció”. A most megsemmisített rendeletet a jegyző áprilisban kihirdette, az életbe lépett. Mivel a jegyző felel a törvényességért, ezért a képviselő-testületnek, mint munkáltatónak kötelező megindítania a fegyelmi eljárást – ismertette álláspontját a jobbikos képviselő.

Az ülésen Tétényi Éva polgármester bejelentette: sikeres aláírásgyűjtést követően, két kérdésben a közeljövőben kiírják Esztergomban a népszavazást. Így a helyi polgárok dönthetnek a szilárdhulladék-kezeléssel kapcsolatos kérdésről, illetve arról, hogy a város piacát az üzemeltethesse, aki a közbeszerzési eljáráson a város számára a legelőnyösebb ajánlatot tette.