Online munkaközvetítés 50 fölöttieknek

Online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület 50 éven fölülieknek, akik az adatbázisban fizetős és önkéntes munkát is találhatnak.

hirdetés

A www.nagygeneracio.hu oldalon található munkatárs-közvetítő adatbázisban bárki szabadon kereshet és hirdethet, azok is, akik csak egymásnak nyújtanának alkalmi segítséget – tájékoztatta a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-t.

Közleményében utalt arra, hogy az alacsony születési szám miatt létkérdés az Európai Unióban, hogy a munkaképes idősebbek minél tovább dolgozhassanak. Idézte Andor Lászlót, az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikáért felelős biztosát, aki a Nagy Generáció című rádióműsorban elmondta, hogy unió ötven felettieket érintő foglalkoztatási stratégiája most formálódik. A biztos kifejtette azt is, hogy a fiatalok munkanélkülisége egészen más kezelést követel, mint az idősödő korosztályé. Szerinte párbeszéd kellene a munkaadókkal és a társadalom civil csoportjaival, és tanulni kellene azoktól az országoktól – például Svédországtól -, ahol már előrébb tartanak.

A Nagy Generáció Egyesület célja, hogy megváltoztassa az ötvenesekről-hatvanasokról alkotott képet. Az 1946 és 1964 között született korosztály zömével nem számolnak a munkáltatók, mint ahogy a hirdetők is csak a 18-49 évesekre koncentrálnak, holott Európa nagy részében már idejét múlta már ez a szemlélet – húzta alá a közleményben Mélykuti Ilona, az egyesület elnöke.