Orbán álljon ki a számokkal! – követeli az MSZP

Az MSZP azt követeli, hogy Orbán Viktor álljon ki az emberek elé, és mutassa be a 2011-es költségvetés sarokszámait, és azt, hogy kormány milyen strukturális változásokat tervez még az önkormányzati választások előtt.

hirdetés

Mesterházy Attila, az MSZP pártelnök-frakcióvezetője közleményében azt írja: egyértelművé kell válnia a nemzet számára, hogy merre tart az Orbán-kormány. Az MSZP emellett felszólítja a kormányt: úgy változtasson az adórendszeren, hogy ne a kispénzű emberek szenvedjék meg a következményeket; és kéri, a kabinet mutassa be azt a cselekvési tervet, amelyben garantálják, hogy a bankadót a bankok nem terhelik át az emberekre, illetve megismerhetővé válik, a kormány miként tervezi stabilizálni a forintot.

Az MSZP elképedve figyelte – írja Mesterházy Attila -, amint Orbán hétfő esti, m1-es interjújában megint bizonyította, hogy “szereti a csúsztatásokat, a mellébeszélést és hatalomvágya nem ismer határokat”.

A szocialista párt felháborodva hallgatta, ahogy Orbán Viktor “pocskondiázza” a Gyurcsány-Bajnai-kormányok teljesítményét, sőt, hazudozóknak nevezte azokat, akiket az EU, a világ meghatározó gazdasági körei, az USA elnöke is kiemelten méltatott, és példaként állított más kormányok elé, mondván: így kell válságot kezelni – jegyzi meg a pártelnök-frakcióvezető. Úgy fogalmaz: “ha létezik a pimaszságnak csúcsa, akkor Orbán Viktor feljutott oda”.

Mesterházy Attila véleménye szerint nem csak az MSZP látja, hogy Orbán Viktor nem szereti a kritikát, hogy neki csak bólogatók kellenek: hiszen nemhogy nem szégyellte, de egyenesen büszkén jelentette ki, hogy igenis a kormányhoz közel állónak kell lennie a köztársasági elnöknek vagy az ÁSZ elnökének.

“Az alkotmánybíróság tagjainak kinevezésénél pedig cinikusan kijelentette, hogy ők igenis mindkét politikai oldalról adtak egy-egy embert, és szó sincs politikai elfogultságról, miközben nem csak az MSZP számára nyilvánvaló ez a csúsztatás” – szögezi le.