Öt vasúti mellékvonalon újraindul a személyszállítás vasárnap

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium öt vasúti mellékvonalon újraindítja a személyszállítást vasárnap, július 4-én. A korábban szüneteltetésre ítélt Székesfehérvár-Komárom, Zirc-Veszprém, Pápa-Csorna, Karcag-Tiszafüred és Lajosmizse-Kecskemét szakaszokon, összesen mintegy 210 kilométeren közlekednek ismét a személyszállító vonatok.

hirdetés

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi közlése szerint a vasúti személyforgalom július 4-ei újraindítása 53 állomást vagy megállóhelyet érint közvetlenül. A vasúti személyforgalom újraindítását több helyszínen is megünneplik.

Szombaton a Komárom-Székesfehérvár vasútvonalon a személyforgalom újraindításával egyidejűleg a vasútvonal megnyitásának 150. évfordulóját is ünneplik. A megemlékezés részeként Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára részvételével fórumot tartanak a vonal jövőjéről.

Vasárnap a zirci vasútállomáson vonalnyitó ünnepséget tart a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség és Zirc önkormányzata a Zirc-Veszprém vonalszakasz megnyitása alkalmából, ahol többek között felszólal Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Pápán a Pápa-Csorna között közlekedő vonat ünnepélyesen újraindítják, ahol Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára mond beszédet.

A július 4-étől újranyíló vasútvonalakon az utasok átmenetileg napi 4-6 járatra számíthatnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábban azt közölte, hogy a végleges menetrendeket az önkormányzatokkal, szakmai, társadalmi szervezetekkel megkezdődő egyeztetések eredményeként decemberre alakítja ki a szaktárca.