Pincelejáróba rejtette el élettársa holttestét a féltékeny férj

Megöltek egy soproni férfit, a gyilkossággal az élettársát gyanúsítják – tájékoztatta a rendőrség szombaton az MTI-t.

hirdetés


Megtalálta a rendőrség szombat hajnalban soproni családi háza pincelejárójában annak a 68 éves férfinek a holttestét, akinek 50 éves élettársát gyanúsítják a gyilkossággal – közölte Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyanúsított Ausztriában élő lánya pénteken egy soproni gyilkosságról tett bejelentést az osztrák hatóságoknál. A nyomozók éjszaka a helyszínre, egy Bem utcai családi házba mentek.

Az 50 éves nőt és 22 éves fiát találták otthon, ők azt mondták, hogy a 68 éves férfi Ausztriába utazott. A rendőrök átkutatták az ingatlant, és a pincelejáróban megtalálták a férfi lepedőbe csavart, nejlonzsákba burkolt holttestét.

Az asszony a vizsgálat során elmondta, hogy csütörtök délután az élettársa megint részegen várta otthon, majd állandó féltékenykedése miatt ismét veszekedni kezdtek, ami tettlegességig fajult.

A nő a férfit először eszméletvesztésig fojtogatta, majd konyhakéssel megvágta a nyakát, végül pedig feszítővassal többször fejbe vágta. A vizsgálat megállapította azt is, hogy a fiú segített eltüntetni a holttestet.

Mindkét gyanúsított beismerő vallomást tett. A rendőrség emberölés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.