Rálőttek a gyöngyöspatai jobbikos polgármesterére

Ismeretlenek rálőttek a Heves megyei Gyöngyöspata polgármesterére; az esetről maga a jobbikos Juhász Oszkár tett bejelentést hétfőn, nem sokkal éjfél előtt – tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t.

hirdetés

A faluvezető bejelentése szerint kétszer rálőttek, amikor hétfőn 23.30 perckor kilépett Gyöngyöspatán a polgármesteri hivatal ajtaján. A lövések a bejelentés szerint az épület mögötti udvarból érkeztek – közölte Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszíni szemlét megkezdték, tanúkutatást végeztek, a vizsgálat jelenleg is zajlik – tette hozzá.

A sajtószóvivő az eljárás jelenlegi szakaszában arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a rendőrök a helyszínen találtak-e lövedékeket, illetve lövedékhüvelyeket. Ugyanakkor az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a helyszíni szemle alkalmával előkerültek golyók, illetve az azokhoz tartozó hüvelyek.

Juhász Oszkárt az MTI tudósítója kedd délelőtt nem érte el, illetve a polgármesteri hivatal telefonja is folyamatosan foglaltat jelzett.

A jobbikos Juhász Oszkárt idén júliusban választották a község vezetőjévé, azt követően, hogy a falu korábbi független polgármestere áprilisban lemondott tisztségéről. Tábi László, a település korábbi vezetője akkor nem cáfolta, hogy döntésében közrejátszott a településen kialakult etnikai jellegű konfliktus is.