Schiffer: kizárt, hogy szakadjon az LMP-frakció

Schiffer András szerint nem fog kettészakadni az LMP frakciója azért, mert szombaton bejelentette lemondását a képviselőcsoport vezetéséről.

hirdetés

Újságírói kérdésre válaszolva kizártnak nevezte a szakadást a politikus hétfőn reggel az LMP frakciójának ülésére érkezve.
A frakcióülésen, a kiszivárgott hírek szerint, a résztvevők a Scheiring Gábor pénteken napvilágra került levelét, illetve Schiffer András szombati lemondását követően kialakult helyzetet is megtárgyalják.

Scheiring Gábor a múlt héten jelezte pártja frakciójának és választmányának szóló levelében, hogy a következő kilenc hónapban doktori disszertációjának szenteli idejét, február elsejétől lemond a párt gazdasági kabinetjének vezetéséről. A levélben azt írta, parlamenti mandátumát egyelőre megtartaná, heti egy napot tud politikával foglalkozni, fizetésének “ennek megfelelő részét”, négyötödét felajánlja a pártnak, de ha ez párttársainak nem elfogadható, képviselői mandátumát is szívesen visszadja.

Az ülésre érkező Scheiring Gábor azt mondta, hogy csak később adnak tájékoztatást a kialakult helyzetről és Karácsony Gergely frakcióvezető-helyettes is csak annyit felelt, hogy „először egymással kell a dolgokat megtárgyalni”.