Semjén: “gyermektelenségi” adó helyett családtámogatást

A KDNP elnöke nem támogatná “gyermektelenségi” adó bevezetését, ezzel szemben annak a híve, hogy a gyermeket vállaló családokat külön támogatási formával segítsék.

hirdetés

Semjén Zsoltot annak kapcsán kérdezték erről a TV2 Mokka című műsorának szerdai adásában, hogy Boross Péter volt miniszterelnök a Heti Válasznak augusztus végén azt mondta, nem ért egyet az adócsökkentéssel, mert ha alacsonyak az adók, a népszaporulat növelését célzó kedvezmények jelképesek lesznek, “azaz marad a különadó mint megoldás, hogy a gyereket nem nevelők is arányosan járuljanak hozzá a közös jövőhöz”.

A téma meddő nőket érintő vonatkozása kapcsán úgy vélekedett, “nem kell érzelmi kérdést kreálni az ügyből”, a nemzet jövőjéhez vagy gyerekneveléssel, vagy különadó fizetésével lehet hozzájárulni.

A miniszterelnök-helyettes szerint csupán “az emberi természet gyarlóságának a tudomásul vétele, semmint valami különösebb politikai felfordulás” jele az, hogy mintegy 10 településen külön jelöltet állít a Fidesz és a KDNP az önkormányzati választáson. A KDNP és a Fidesz viszonyát nem érinti, hogy a jelöltek egy százalékánál helyben vita van – szögezte le Semjén Zsolt.