Siófokon ülésezik Fidesz-KDNP-frakció

A miniszterelnök kezdeményezésére háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP szerdától péntekig Siófokon – közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés

A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, Orbán Viktor pedig részletes tájékoztatást ad a strukturális átalakítási tervekről.

Lázár János elmondta: a KDNP már a szerda kora délutáni órákban tart egy saját frakcióülést, majd ezt követően elkezdődik a frakciószövetségi tanácskozás, amely péntekig tart. A harmadik napon a Fidesz elnöksége és a kormány is ülésezni fog. A kihelyezett megbeszélésre meghívták a minisztereket, államtitkárokat is.

Orbán Viktor külön kérte, hogy részletesen tájékoztathassa a képviselőket a szeptemberi frakcióülés óta eltelt fontosabb döntésekről, emellett pedig megjelöli a tavaszi parlamenti ülésszak kormányzati célkitűzéseit – ismertette Lázár János, közölve: a frakcióülés egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, amelynek menetrendjére a Fidesz javaslatot fog tenni Siófokon.

A kormányfő beszámol majd a strukturális átalakítási tervről is, amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter készített elő.