“Szanyi és elvtársai a kommunista diktatúrát védelmezték”

Amikor a Fidesz azért harcolt, hogy Magyarország elfoglalhassa méltó helyét az európai demokráciák sorában, Szanyi Tibor (MSZP) a kommunista diktatúrát védelmezte – így reagált a Fidesz hétfőn a szocialista politikus szavaira, aki arra szólította fel a miniszterelnököt: tisztázza, szeretné-e, hogy az ország az Európai Unió tagja maradjon.

hirdetés

“Amikor Orbán Viktor és a Fidesz vezető politikusai azért harcoltak, hogy Magyarország elfoglalhassa méltó helyét az európai demokráciák sorában, akkor Szanyi Tibor és elvtársai a kommunista diktatúrát, a KGST-t és a Varsó Szerződést védelmezték” – tartalmazza Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivőjének közleménye.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón arra szólította fel a miniszterelnököt, tisztázza, szeretné-e, hogy Magyarország az Európai Unió tagja maradjon. A szocialista politikus ezt arra hivatkozva sürgette, hogy egyes vélemények szerint az elmúlt másfél évben végrehajtott jogszabályváltozások és az ebből fakadó nemzetközi bírálatok miatt az országot ma már nem vennék fel az unióba.