Székházostrom: “cserben hagytak minket a rendőrök”

Az MTV székházának 2006 szeptemberi ostromakor, amikor a rendőrök elhagyták az épületet, úgy éreztük, hogy cserben hagytak minket – erről Rudi Zoltán az MTV volt elnöke beszélt a 2002 és 2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésén.

hirdetés

Rudi azt mondta: mintegy 20-25 perccel a rendőrök távozása után felmérték a helyzetet, hogy nincs védelmük, majd az MTV biztonsági szolgálatának vezetője tanácsára az épület evakuálásáról döntött.

Kitért arra, hogy ez nagyjából egy időben történt a tüntetők épületbe való bejutásával, majd kérdésre válaszolva kifejtette: atrocitás a munkatársak és a tüntetők közt nem történt, az MTV dolgozói közül senki sem sérült, csak a vagyontárgyakban keletkezett jelentős kár.

Ezzel kapcsolatban a tévéelnök meghallgatása után Révész Máriusz és Varga László fideszes képviselők újságíróknak arról beszéltek: felháborító, hogy a rendőrség magára hagyta az MTV dolgozóit, ez egy jogállamban súlyos katonai bűncselekmény, amiért börtön jár a rendőri vezetőknek.