Szilvásy: kihallgatás, hamis tanúzás

Gyanúsítottként hallgatott ki egy volt minisztert hamis tanúzás miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség – közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Skoda Gabriella nem nevezte meg a gyanúsítottat, az MTI ugyanakkor úgy tudja: Szilvásy György volt titokminiszterről van szó, aki kora délután érkezett az ügyészség épületébe.

A szóvivő csak annyit közölt: egy korábbi, a Központi Nyomozó Főügyészségen tett tanúvallomása miatt gyanúsították meg az egykori minisztert, aki érdemi és részletes védekezést terjesztett elő, illetve panasszal élt kihallgatása ellen.

A Magyar Televízió (MTV) Híradója úgy tudja: a Gyurcsány-kormány titokminisztere a gyanú szerint 2010. július 27-én, a Benedek Fülöp volt agrárállamtitkár ellen folyó nyomozás során tett valótlan tartalmú tanúvallomást.

Szilvásy – a Híradó beszámolója szerint – az ügyészségi nyomozók kérdésére, akkor azt mondta, kifizette azt a 30 különleges gesztenyefa csemetét, amelyet Benedek Fülöp szerzett neki. Az ügyészség szerint viszont Szilvásy György azóta sem fizette ki a facsemetéket.