Titkos rendőri jelentés készült a TV-ostromról

Titkos jelentés készült az országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) fegyelmi osztályán a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről – írja a Magyar Nemzet a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

hirdetés

A lap szerint a 2006. november 17-én készült, és a közelmúltig titkos jelentés bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza, amelyet a rendőrség vezetői a Magyar Televízió székházának ostromakor elkövettek.

A dokumentumot arra, az Ignácz István akkori Pest megyei rendőrfőkapitány vezette vizsgálóbizottság jelentésére alapozták, amely kimondta: a szakszerűtlen elöljárói intézkedések és a felszerelés hiányossága miatt vallott kudarcot a rendőrség, és sérült meg több tucat egyenruhás.

A Magyar Nemzet a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva azt írja: a dokumentum parancs iránti engedetlenség és elöljárói intézkedés elmulasztása bűncselekmény elkövetését, valamint fegyelemsértést valószínűsít Mittó Gábor esetében, aki a tévéostrom idején a Szabadság tér helyszíni parancsnoka volt.

Fegyelemsértés történt akkor is, amikor a 2006. szeptember 17-i Kossuth téri tüntetést választási gyűlésnek minősítették és nem oszlatták fel – olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap úgy tudja, hogy egyedül Mittó Gábor ellen indult eljárást és őt elmarasztalták.