Több milliárd forinttal tartozik a Mal

Több mint kétmilliárd forinttal tartozik a Mal Zrt. a be nem fizetett gáz- és áramszámlák miatt – olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában saját értesülésre hivatkozva. A lap kérdésére az energiaszolgáltató E.ON megerősítette a tartozás tényét. Kutas István szóvivő annyit közölt: az összeg körülbelül olyan nagyságrendű, mint Veszprém teljes lakosságának egy évi gáz- és áramdíja.

hirdetés

Ez pedig már olyan mérték, ami az E.ON működése szempontjából is kockázatot jelent. A Magyar Nemzet cikke szerint a probléma azért súlyos a Mal szempontjából, mert az energiaszolgáltatás kikapcsolásával le kellene állítani a mintegy hatezer főt foglalkoztató társaság tevékenységét.

Kutas István a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: a hosszú türelmi időt a helyzet és a partneri viszony indokolja. Ilyen mérvű tartozás esetén az előrefizetés a lehető legnagyvonalúbb ajánlat az E.ON részéről, és a kikapcsolás elkerülésének egyetlen módja is.

A lap megemlíti, hogy a bankok nemrégiben fizetőképességi problémák miatt kilátásba helyezték a Mallal meglévő megállapodások felmondását.