Tovább fejlődnek a pécsi városkártyák

A nemrégiben bevezetett Tüke- és Nyugdíjas kártyákkal fizetni is lehet a jövőben, miután a város és az OTP Bank Nyrt. megállapodásának köszönhetően megújítják a kedvezményekre feljogosító városkártyákat. Az új igénylők már az új formátumú plasztiklapocskát kapják meg, míg a régieket az OTP cseréli le.Bankkártyaként is használható lesz a Tüke- és a Pécsi Nyugdíjas kártya, sőt lehetővé válik az úgynevezett PayPass, azaz egyérintéses fizetés is vele. Az egyik legmodernebb technológia alkalmazása a felhasználó szempontjából a legkényelmesebb fizetési megoldást jelenti – mondta a várossal együttműködő OTP Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettese, Kovács Antal egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

hirdetés

A leendő kártyabirtokosok az ősz végétől így egy biztonságos, pénzzel előre feltölthető műanyag lappal rendelkeznek majd, amely a hagyományos (PIN alapú) tranzakciókon kívül „érintés nélküli” módon is használható: ennek köszönhetően a bankkártya használatára a világ 151 millió Maestro elfogadóhelye áll rendelkezésre.

A bankkártya-igénylésnek nem feltétele az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámla: a kártyát pre-paid konstrukcióban bocsátják ki, azaz feltölthető. Így a Tüke PayPass-t azok is kényelmesen használhatják, akik lakossági számlájukat nem az OTP Banknál vezetik – mondta a helyettes vezérigazgató.

A kártya díja (990 forint, a Nyugdíjas kártya továbbra is ingyenesen hozzáférhető) és igénylése sem változik, 14 éves kortól bárki hozzájuthat, akinek van állandó, vagy ideiglenes pécsi lakcíme. Az igényléshez csak egy fényképes azonosító okmány és lakcímkártya szükséges. Az új igénylők a Tüke Infopontban és az OTP Bank belvárosi fiókjaiban kérhetik a november során megújuló Tüke-kártyát. A meglévő Tüke- és a Pécsi Nyugdíjas kártya birtokosok körében pedig az OTP-fiókokban cserélik le a régi plasztiklapocskákat.

Pécsett egyébként alig két hónapja indult a kártyaprogram, de már háromezren váltották ki azokat. A programhoz számos városi intézmény, kereskedő és cég csatlakozott eddig, az igénybe vehető különböző szolgáltatások típusa, illetve a kedvezmények száma ezért megközelíti a százat. Az elfogadóhelyekről listát talál a tukekartya.pecs.hu weboldalon.