“További vérádolzatról” beszél ifjabb Kadhafi

Moammer Kadhafi jelentős szerepet fog játszani bármilyen jövendő líbiai rendszerben, de további véráldozatra van szükség ahhoz, hogy helyreállítsák a közvetlen ellenőrzést az országban, és bevezessék a reformokat – mondta a líbiai vezető egyik fia a Financial Times című brit lapnak nyilatkozva.

hirdetés

“Apám maradni fog mint mindenki atyja, aki tanácsokat ad” – mondta Szaadi Kadhafi a Tripoliból telefonon adott interjúban, amely az újság internetes oldalán jelent meg szerdán. A nyilatkozó szerint Líbia 85 százaléka “nagyon nyugodt és nagyon biztonságos”.

“Igen, vannak, akik tiltakoznak apám kormányzása ellen. Ez normális dolog. Mindenkinek szüksége van arra, hogy szabadon kifejezhesse a véleményét” – jelentette ki a Kadhafi fiú.

Az al-Kaida észak-afrikai szárnya, az Iszlám Maghreb al-Kaidája (Aqmi) eközben teljes támogatásáról biztosította a líbiai felkelőket, és megígérte, hogy minden tőle telhető segítséget megad nekik a Kadhafi ezredes elleni harcukban – jelentette csütörtökön az iszlamista honlapokat figyelő SITE amerikai hírportál.

“Allah segedelmével minden lehetséges segítséget megadunk nektek, mert harcotok minden muzulmán harca” – mutat rá az interneten megjelent üzenet a SITE szerint.