Új szereplők kerülhetnek elő a Kulcsár-ügyben

Eddig sikeresen elkerülték a felelősségre vonást a Kulcsár-ügy haszonélvezői, ez a közeljövőben változhat – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kulcsár Attila, aki szerint éppen ezért könnyen előfordulhat, hogy új nevek is előjöhetnek a megismételt elsőfokú eljárásban.

hirdetés

A K and H Equities Rt. volt befektetési tanácsadója hangsúlyozta, a brókercégnél történtek nincsenek feltárva, tisztázni kell, hogy a konkrét tranzakcióknak mely ügyfelek voltak a haszonélvezői. Hatalmas, esetenként milliárdos összegeket kaptak olyanok, akik nem is voltak károsultak – fogalmazott a nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélt Kulcsár Attila.

Elmondta, hogy volt olyan személy kiemelt ügyfelei között, akiket szerinte valójában nem is ért kár, sőt állami források bevonásával gyarapodott a portfóliójuk. Sokan közülük ráadásul kétséges választott bírósági döntések nyomán további százmilliókkal, milliárdokkal gazdagodtak.

Egy a napilap birtokába jutott dokumentum szerint a bíróságokon és peren kívüli megállapodások nyomán csaknem 12 milliárd forintot ítéltek meg Kulcsár Attila volt ügyfeleinek: összesen 56 magán- és jogi személy, köztük közéleti személyiségek is vagyonokhoz jutottak a sikkasztás miatt indult büntetőügyhöz kapcsolódó eljárásokban.