Vihar várható a Dunántúlon pénteken

A várható viharos időjárás miatt narancsszínű figyelmeztetést adott ki a közép- és nyugat-dunántúli régióra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteken. Véber István, az OMSZ meteorológusa az MTI-nek elmondta: északnyugat felől zivatarok érkeznek, amelyek hajnalban kelet felé elhagyják az országot.

hirdetés

A heves zivatarokhoz kapcsolódhat viharos széllökés, amely meghaladhatja a 90-100 kilométer/órát is, emellett felhőszakadás és jégeső is elképzelhető.

Bozóki István meteorológus úgy tájékoztatott: késő délutántól északnyugat felől hidegfront érkezik, ami megváltoztatja az időjárást az országban, a hajnali órákra 13-18 Celsius fokig csökken a hőmérséklet.

Szombaton zivatarok inkább csak a déli országrészben fordulnak elő, másutt eső, zápor valószínű, többnyire erősen felhős lesz az ég. A csúcshőmérséklet 20-25 fok lesz, de nyugaton ennél hűvösebb várható.

Vasárnap felhőátvonulás lesz jellemző, több kevesebb napsütéssel, néhol záporral, hajnalban 9-14, délután 20-25 fokkal. Hétfőn és kedden erősen felhős lesz az ég, sokfelé kell számítani esőre, záporra. Kedden a maximális hőmérséklet mindössze 11-16 fok körül alakul majd.