Világhírbe gördeszkázott a rédicsi plébános

Az internet révén alig két hét alatt világhírűvé vált Lendvai Zoltán katolikus plébános gördeszkázós mutatványa, ami Brazíliától Oroszországig, a legnagyobb hírügynökségektől a neves világlapokig és televíziós társaságokig bejárta a földkerekséget.

hirdetés

A Zala megyei Rédicsen és 11 környékbeli településen szolgáló plébános az MTI-nek hétfőn azt mondta: soha nem gondolta volna, hogy ilyen ismertségre tesz szert, telefonja szinte megállás nélkül csörög, annyian hívják Magyarországról és külföldről.

Legutóbb éppen egy brazil forgatócsoport kereste vele a kapcsolatot nagykövetségükön keresztül, miután a múlt héten a Reutersnek és az AFP hírügynökségnek is nyilatkozott.

Zoltán atya elmondta, hogy nem azért állt a gördeszkára, hogy produkálja magát. Hite szerint a játékon át vezet az út a fiatalok szívéhez, akik ezáltal az egyházi tanításokhoz is közelebb kerülhetnek. Hozzátette: fiatalok és idősebbek is vannak, akik az elmúlt hetekben jöttek el hozzá először a templomba.

Lendvai Zoltán azt is elmondta: a nagy öröm mellett azért nagy felelősség is “hírességnek” lenni. Ma már kénytelen udvariasan visszautasítani az újabb szereplésekre vonatkozó számos megkeresést, mert nem szoríthatja háttérbe papi hivatását. Úgy véli, hogy minden csoda három napig tart, de ő ennél sokkal tovább szeretné szolgálni a hívőket.