Százak dolgoznak a közterületeken

Az általában májusi esőzéseket ismerve is szokatlan mennyiségű csapadék teljesen felborította a Pécs Holding Zrt. kátyúzási munkálatokra és kaszáltatásra vonatkozó ütemtervét. A jó idő beköszöntével azonban már ismét százak dolgoznak Pécs utcáin, terein. A belvárosban már szinte minden lyukat betömtek, a fűnyírás pedig mindenhol folyamatos – közölte lapunkkal Dr.Weidinger Antal a társaság városüzemeltetési divíziójának vezetője.

hirdetés

Fotó: Sándor Judit

Pécs Holding Zrt. a lehető leggyorsabb munkavégzést várta város kátyúzás szempontjából öt részre bontott területén, ám a rendkívüli időjárási körülmények hátráltatták a Pécs Holding Zrt.-vel szerződésben álló vállalkozásokat. Mint azt a szakember elmondta, májusban egyidejűleg a Pécs számos pontján elindultak már a munkálatok, s a belvárosi területeken végeztek is a lyukak szakszerű betömésével.

A peremterületeken kissé csúsztak a munkálatok, ám a szakemberek már a külsőbb városrészekben is megkezdték a munkát.

Weidinger Antal hozzátette: a héten a Siklósi út és a Diófa utca környékére vonultak fel a szakemberek, a már kijavított Magaslati utat követően a Hársfa utcában, s annak környékén dolgoznak a héten. A már átadott szakaszokat tüzetesen ellenőrzi a Pécs Holding, mondta el a divízióvezető, s eddig minőségi problémára nem derült fény. A vállalkozásoknak azonban a jövőben jobban kell ügyelniük a forgalomtechnikai szervezésre, egyes helyeken ugyanis nem táblázták ki rendesen a munkavégzés környékét.

Bár az utóbbi hetekben a folyamatos esőzések miatt egyre inkább elburjánzott a városban a növényzet, a rossz idő elmúltával végre a város zöldterületeinek kaszálása is újraindulhatott. A szakember elmondta, nagy erőkkel vonultak fel Pécs legkülönbözőbb pontjain a munkások, s napi tíz-tizenkét órában folyamatosan nyírják a füvet. Utalt rá: bár a program megvalósulása során az időjárás miatt rendkívüli határidő-módosulásokkal kellett számolni, mindent megtesznek annak érdekében, hogy heteken belül mindenhol végezzenek a kaszálással.

Pirisi Péterné osztályvezető hozzátette: rendkívüli intézkedéseket foganatosítottak. Még soha ennyien nem dolgoztak egyidejűleg a város zöldterületein, hiszen napjában hatvanan kaszálják, gyűjtik a füvet, s tizenegy kistraktor, negyven kézi kasza fekteti a zöldet. A folyamatosan toborzott saját erő mellett három vállalkozást is felkértek a munkákra, utóbbiak a parlagterületeket, Uránváros egyes részeit és az útszegélyeket gondozzák. Pirisi Péterné hozzátette: a mostani kaszálás mellett a város négymillió négyzetméternyi beépítetlen telkein is végzik a parlagfű-mentesítést, végzik a sövénynyírást, a metszési munkákat, s gondoskodnak mintegy ötvenezer virág háromezer négyzetméteren történő elültetéséről.