Az LMP vitatkozna, Hoppál eltemette az apját

Az LMP pécsi szervezete nyílt levelet írt Hoppál Péternek, fideszes országgyűlési képviselőnek, ugyanis nem jelent meg az elmúlt 24 évben hagyománnyá vált vitafórumon. Majd kiderült, azért nem ment el, mert eltemette az apját, de a fideszes politikus szerint arről tudnia kellett Keresztes László Lórántnak is. Erre az LMP újabb levelet írt, amiben elnézést kértek. 

hirdetés

“Nyílt levél dr. Hoppál Péternek!

Tisztelt Képviselő Úr!
Kedves Péter!

Mint arról értesültél, a Pécs-Baranyai Értelmiségi Egyesület szervezésében csütörtök este került sor arra a tradicionális, immár elmaradhatatlan vitafórumra, ahol az országgyűlési választáson elinduló pártok képviselői ütköztetik véleményüket, a választópolgárok közönsége előtt. E fórum az elmúlt 24 évben hagyománnyá vált Pécsett, így országosan is talán egyedülálló.

Az elmúlt két és fél évtizedben nem fordult az elő, hogy nagy, parlamenti párt ne képviseltetné magát a rendezvényen. Csütörtökön mégis megesett ez a csúfság. Az kevéssé volt meglepő, hogy az átalakított rendszerben országos listát állítani képes számtalan kis szervezet közül csak kettő képviselője akart, vagy tudott megjelenni, az viszont döbbenetes, hogy a négy nagy, a 106 választókerület mindegyikében jelöltet állítani képes szervezet – Fidesz, Szocialista-összefogás, Jobbik, Lehet Más a Politika (LMP) – közül csak a kormánypárt nem képviseltette magát, a meghívás ellenére.

Meggyőződésem szerint a pártoknak, képviselőjelölteknek elsősorban nem a propagandamunka, nem a reklámok sokasága által kell a szavazók bizalmát kérni, hanem oda kell állniuk a választók, a politikai riválisok elé, és számot kell adni álláspontjukról.

Csütörtökön távol maradtál a fórumtól, így ezúton hívlak ki nyilvános vitára. Szeretném, ha a választópolgárok színe előtt vitatnánk meg, hogy miként állítható meg Pécs és Baranya megye társadalmi-gazdasági leszakadása, ebben miért nem tudott eredményt elérni a kétharmad; miképpen lehet a visszatérés lehetőségét megadni az elvándorolt fiatalok, és kevésbé fiatal polgárok ezreinek, és miként lehet végre reményt adni az itt élőknek.

Várom megtisztelő válaszodat, helyszín-, és időpont javaslatodat.

Tisztelettel,
dr. Keresztes László Lóránt,
ellenzéki riválisod, a Lehet Más a Politika képviselőjelöltje”

Az LMP nyílt levelére időközben megérkezett Hoppál Péter válasza, amit az alábbiakban szó szerint közlünk.

“Tisztelt Képviselő Úr!

Kedves Lóránt!

Mint azt bizonyára Te magad is tudtad, hiszen a vita szervezőit előzetesen tájékoztattam erről, édesapám temetése, és az ezzel kapcsolatos szomorú teendők miatt nem tudtam résztvenni az említett vitaesten. Biztos vagyok benne, hogy rosszul időzített nyílt leveled nem e szomorú családi esemény kárára kíván politikai hasznot szerezni.

Úgy gondolom egyébként, hogy a politikusokkal való vitatkozgatás helyett sokkal inkább fontosabb az emberekkel való párbeszéd. Nekem az ő véleményük, az ő javaslataik számítanak elsősorban, nem a politikusoké. Így én parttalan vitatkozgatás helyett inkább velük beszélgetek, ha nem bánod.

Úgy hiszem, az elmúlt négy év alatt világosan kiderült, hogy a Fidesz milyen politikát folytat, hogy bárkivel szemben megvédi az emberek érdekeit és Magyarországét, Pécsét, nem félünk szembemenni még a legkeményebb gazdasági, globális érdekkörökkel sem, ha a magyarok érdekeiről van szó.

Váltogathatja a neveit akár hetente is a Gyurcsány-koalíció, a lényeg ugyanaz marad. A baloldalon sem a szereplők, sem a program nem változott.

Teljesen mindegy, hogy hívják magukat, mindannyian tudjuk, hogy ez a Gyurcsány-koalíció és a Gyurcsány-programban ahogy régen, ma is megszorítások vannak: eltörölnék a rezsicsökkentést, a családi adórendszert, a gyed extrát és adóemelést akarnak.

Az emberek nem kérnek többet a Gyurcsány-korszakból, amikor a helyi szocialisták napjában akár kétszer is jutalmat vettek fel. A város mára megszabadult az adósságától és a fejlesztésekre koncentrálhat: csökken a munkanélküliség, egyre több vállalat települ a városba, zajlik a közlekedésfejlesztés, új buszok érkeznek, megújul a 400 ágyas klinika, új onkológiai és regionális vérellátó központ épül, Pécs és a régió megújul és nem kér többet a kudarcokból.

Nem vitatkozni kell, hanem dolgozni! Nem ötletelni kell, hanem cselekedni!

Mi, ahogy eddig, úgy ezután is megvédjük a rezsicsökkentést, a családi adókedvezményeket, a Gyed extrát, a nyugdíjakat – hogy csak néhány példát említsek. Folytatjuk Pécs és a régió építését és fejlesztését, hiszen most már nem törlesztőrészletekre kell költenünk a milliárdokat, mert megszabadultunk minden korábbi, szocialista adósságtól. Ezeket a milliárdokat végre Pécsre és a pécsiekre, a régióban élőkre lehet költeni!

Erről fog szólni a következő időszak és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt ne tudja veszélyeztetni senki, egyetlen politikai-gazdasági érdekkör se!

Üdvözlettel:

Hoppál Péter”

Keresztes László Lóránt újabb levele, közleménye. 

“A mai napon, nyílt levelem közzététele után értesültem arról, hogy dr. Hoppál Péter képviselő úr személyes okok, egy családi tragédia miatt nem képviselte személyesen a kormánypártot a csütörtökön tartott vitafórumon. Erről képviselő úr maga tájékoztatott telefonon, nyílt levelem olvasását követően. Kifejeztem együttérzésemet képviselő úr felé, és elmondtam, hogy az ő személyes távolmaradását teljes mértékben megértem. Biztosítottam Hoppál Pétert, hogy amennyiben tudok személyes távolmaradásának okáról, akkor emberi okok miatt tartózkodom attól, hogy őt a mai napon nyílt vitára hívjam. Ő ezt telefonbeszélgetésünk során nyugtázta, beszélgetésünket békés hangon zártuk. Ez úton is szeretném kifejezni együttérzésem képviselő úr családja felé.

dr. Keresztes László Lóránt”

 • Akik kitalálták

  Tegnap is volt fórum. Csizi Péter nem jelent meg, és tudtommal nem is mentette ki magát. Igaz, dr. Tóth Bertalan sem, de ő legalább telefonon lemondta. A lényeg; 18 jelöltből mindössze 4 jelent meg.

 • vackor

  re vackor!

  Akkor még nem volt teljes a cikk, amikor írtam. Ennek tudatában elnézést kérek, de a Fidesz delegálhatott volna Hoppál úr helyett mást. Nem tette és ez a lényeg.

 • Be..arás !!

  Ez a szöveg ! Az egy dolog, hogy azzal vádolja a politikai ellenfelét, hogy “rosszhiszeműen” zaklatta, amikor szegény édesapját temette. ez már eleve torz lelkületre vall. De az a hitvallás, hogy márpedig minek vitatkozni a politikustársakkal, merthogy az “emberek”….ez nagyjából Hitler, Sztálin, Kaddafi eszelős küldetéstudatára emlékeztet. Legalább ne a megszokott szövegét emelte volna be copy-paste-val…

 • Re Vackor

  Nem gyáva, hanem eltemette az apját! Ha olvasnál is, akkor tudnád.

 • vackor

  Épp olyan gyáva, mint a főnöke!