MSZP-s nem a pécsi büdzsére

Sokak szerint ő az utolsó remény a baloldalon.

Módosító javaslatokat sem nyújt be az MSZP a városi költségvetés tárgyalásakor, hanem nemmel szavaz majd – jelentette be a párt városházi frakciójának vezetője csütörtökön reggel. Tóth Bertalan szerint nem valós adatokat tükröz a büdzsé.

hirdetés

Zakatol a hazugsággyár Pécsen Tóth Bertalan szerint ugyanis pártja úgy látja, a város 2014-es költségvetése valótlan adatokra, teljesíthetetlen remélt bevételekre épül. Mint mondta, nem igaz például, hogy a város adósságállománya 0 forint. Ezt azzal magyarázza, hogy Pécs a 2013-as évet 2,1 milliárdos mínuszban zárná, ha nem kapott volna 1,5 milliárdos állami segítséget; de így is 600 millió forint a büdzsében a rés.

Módosító javaslataik nem is lesznek, teljesen elutasítják a költségvetést
Módosító javaslataik nem is lesznek, teljesen elutasítják a költségvetést

Elmondta: a város 2014-re 3,5 milliárd forintos folyószámlahitelre szerződött, ezt pedig év végére ki is meríti a város – azaz ő úgy számol, működésre fordítják majd. Ez, tette hozzá, csak akkor nem így lesz, ha 2013-hoz képest 15 százalékkal több adóbevétel keletkezik, s 2 milliárd forintos ingatlaneladás realizálódik. Tóth szerint mindkét remélt forrás jóval túlbecsült.

Tóth kitért arra is, hogy meglátásuk szerint a város saját cégeivel vetet fel hiteleket, összesen 4,5 milliárdot, s vállal ezekre kezességet. Így a politikus szerint nem fizetés esetén Pécsnek kellene törlesztenie ezeket az egyébként fejlesztésekre kapott társasági kölcsönöket. A pénzből többek között új buszokat vásárol a Tüke, biogáz üzemet épít a Tettye Forrásház, s előteremti a Biokom a háztartási szelektív hulladékgyűjtés kiépítésének önrészét.

Az MSZP szerint mindent egybevetve így a pécsi büdzsé 10 százalékos hiánnyal indul, ezért a párt nem támogatja a büdzsével kapcsolatos előterjesztést a csütörtöki ülésen.

A frakcióvezető azt mondta, Pécsett kevesebbet kellene költeni nem kötelező feladatokra, fesztiválok támogatására, tanácsadói szerződésekre, sportra, kulturális eseményekre.

A Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált az elhangzottakra:

[box title=”Fidesz: újra adósságba vernék a szocialisták Pécset” box_color=”#efb53e”]”Szokatlan helyzet az MSZP politikusai, egykori városvezetői számára, hogy Pécsnek nincs adóssága, hogy városunk teljesen új alapokra tudja helyezni működését és gazdálkodását és az is zavarja őket, hogy hitel- és adósságtörlesztés helyett végre fejlesztésekre tudja fordítani Pécs a város pénzét.

Tóth Bertalan és az MSZP megint megpróbálja becsapni a gyanútlan pécsieket. A Gyurcsány-koalíció ugyanis megszüntetné a családi adókedvezményt, a rezsicsökkentést, a multinacionális cégek különadóit pedig mihamarabb kivezetné, mert ahogy Gyurcsány Ferenc fogalmazott: „egészen biztosan kiigazításra lesz szükség”.

Tóth Bertalan, aki sok millió forintnyi jutalmat tett zsebre alpolgármesterként – időnként napjában kétszer is, és a bajai videóhamisítási botrányba keveredett Szakács László összeálltak, és beindították a hazugság-kommandót Pécsett. Amikor a jutalmakat vették fel, akkor nem aggódtak a városért, nem aggódtak a költségvetésért, nem aggódtak a város működéséért.

Tudjuk jól, hogy midenre képesek a hatalomért, de a pécsiek is jól emlékeznek arra, hogy a baloldali kormányzás 8 éve alatt a gáz ára háromszorosára, a villany kétszeresére nőtt, hogy a baloldal privatizálta az energiaszektort, majd garantálta a profitot a külföldi vállalatoknak. Most is ezt akarják!

A pécsiek jól emlékeznek arra, hogy a szocialista városvezetők pár év alatt 35 milliárd forint adósságot hoztak össze a városnak, és vertek adósságba ezzel minden egyes pécsi polgárt is! Eközben pedig pénzzé tettek és eladtak minden mozdítható értéket a városban: kezdve a város buszaival, amelyről most már jogerős ítélet mondja ki, hogy tudhattak róla!

Tóth Bertalan, ha újra lehetőséget kapna, megint milliárdos adósságba verné Pécset és a pécsieket, újra adósságcsapdába zárná a várost. Mert szerinte a zavarosban jó halászni!

Decsi István
frakcióvezető helyettes, Fidesz-KDNP“[/box]

  • valaki

    Tóth “úr” beszél hazugság gyárról! Nézzen a tükörbe és meglátja a gyáróriást!!!

  • Röviden

    Szocik = adósság, jutalmak, eltiltott százmilliók. Soha többé Gyurcsány-korszakot!