Hende Baranyában: sorsdöntő nap lesz április hatodika

Sorsdöntő nap lesz április hatodika, két gondolkodásmód, két világszemlélet és két, bizonyítottan kipróbált út között kell választani – mondta a honvédelmi miniszter hétfőn Komlón.

hirdetés

Hende Csaba a Fidesz-KDNP aktivistáinak tartott választási gyűlést megelőző sajtótájékoztatón megjegyezte: az országgyűlési választásig azonban még “nagyon érdekes és tanulságos hetek elé nézünk, nap mint nap tanulunk új dolgokat”.

A politikus szavai szerint hétfőn “azt tanulhattuk meg, miről nevezetes a nyugat-afrikai Bissau-Guinea”. Arról, hogy Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese bissau-guineai útlevelet hamisíttatott magának, az okmány hamis névre, de az ő fotójával, személyi adataival lett kiállítva – mondta.

Hende Csaba szólt arról, hogy Simon Gábor “Interpol által körözött pénzügyi jóbarátja és segítője” – akinek szintén volt ilyen útlevele – bankszámlát nyitott egy magyarországi bankban, amelyben a volt szocialista politikus ugyancsak jelentős összeget tartott.

“Kínoz minket a kérdés: ugyan, miből van 240 milliója az MSZP elnökhelyettesének? – vetette fel a honvédelmi miniszter, aki úgy vélte, hogy Mesterházy Attila “falaz” Simon Gábornak.

Hende Csaba szólt arról is, hogy említett ismerőse villájában Simon Gábornak külön széfje volt. Ott találták meg a hamis útlevelet, több tízmillió forint készpénzt, valamint egy sor olyan hamis dokumentumot is, amellyel a bécsi bankszámlán tartott pénzt próbálták volna legalizálni, megmagyarázni. A történet arról szól, hogy a 240 millió forint egy uruguayi vagyon kezelése folytán került Simon Gábor birtokába – mondta a honvédelmi miniszter, aki szerint az egész olyan, mintha egy Rejtő-regényben olvasnánk.

Hende Csaba szerint Zuschlag János jól mondta, hogy – az MSZP rendszerét ismerve – ezt a rengeteg pénzt Simon Gábor egyedül nem szerezhette meg. “Epedve várjuk továbbra is, mondjon már valamit az MSZP, hogyan került a birtokukba ez a pénz.” – közölte.

A fideszes politikus a baloldali összefogás vezetőire utalva hangot adott annak a véleményének, hogy újra együtt vannak azok, akik sokszorosan lebuktak, akik elképesztő módszerekkel közpénzeket talicskáztak ki az országból, akik a legsötétebb bűnözőkkel működtek együtt hatalmuk megtartása, mások tönkretétele érdekében.

Hende Csaba hangoztatta: április hatodikán ez és a Fidesz-KDNP politikája között lehet választani, amely számos eredményt fel tudott mutatni az elmúlt négy évben, amelynek köszönhetően az ország jobban teljesít.

A miniszter példaként hozta fel, hogy a gazdaságot sikerült növekvő pályára állítani, a költségvetési hiány tartósan 3 százalék alatt van, negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, az ország vissza tudta fizetni az IMF-hitelt, és enyhítették 360 ezer devizahiteles család kiszolgáltatottságát. Kitért arra, hogy 280 ezer új munkahely jött létre és már több mint 4 millióan dolgoznak Magyarországon. Hozzátette: több szférában jelentősen emelkedtek a fizetések, tavaly 3 százalékkal nőttek a reálbérek, a családi adókulcs és a családi adókedvezmény eddig 600 milliárdot, a rezsicsökkentés 240 milliárd forintot hagyott a családoknál.

A politikus emlékeztetett rá, hogy a rezsicsökkentést Gyurcsány Ferenc hülyeségnek, Bajnai Gordon átverésnek nevezte, Szigetvári Viktor pedig úgy fogalmazott: vissza kell vonni. Legyen világos mindenki előtt: aki továbbra is alacsony rezsit akar, annak a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeire és listájára kell szavaznia. Aki magasabb összegű rezsit szeretne fizetni, szavazzon “a Bissau-Guineáig terjedő szivárványkoalícióra” – mondta Hende Csaba.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő, Baranya 2-es számú választókörzetének fideszes jelöltje arról szólt, hogy személyes tapasztalatai alapján a komlóiak tudják és érzik a városban az elmúlt négy évben történt pozitív változásokat, és szeretnék, ha Magyarország nem kanyarodna vissza a 2010 előtti politikai állapotokhoz.

A politikus utalt rá, hogy Komló a 2010-es kormányváltást követő két éven belül ledolgozta 3,5 milliárd forint adósságának felét, a másik felét pedig átvállalta az állam. A munkanélküliség a városban 2010 előtt 25-27 százalék volt, ma pedig 14 százalék.

Hirdetés