LMP: Munkát, gyereket!

Az LMP és civilek által javasolt kisgyermekes bérlet pécsi sikere nyomán az LMP helyi képviselői a lehető legtöbb olyan városban benyújtják a kisgyermekes bérlet bevezetésének javaslatát, ahol van helyi közösségi közlekedés. Határozott lépéseket teszünk továbbá annak érdekében, hogy a kedvezmény a helyközi közlekedés esetében is érvényesíthető legyen – közölte a párt sajtóközleményben. 

hirdetés

“A Kormány a családbarát kifejezést nem a mindennapokat érintő problémák megoldására használja. Az LMP ellenzéki pozícióból is tesz a családok helyzetének javításáért, a gyermeknevelést könnyítő javaslatokkal. Fontosnak tartjuk a rugalmas munkavégzési formák támogatását, a lakáshelyzet javítását, a bölcsődei, óvodai ellátás bővítését, különös tekintettel a családi napközikre.

Szintén szorgalmazzuk a jelentős kedvezményt biztosító kisgyermekes bérletek országos szintű elterjesztését, azon kisgyermeket nevelő családok érdekében, akik az egyik szülő munkabérét nélkülözni kénytelenek. Számos hazai városban ismert már e támogatási forma, az LMP ugyanakkor lépéseket tesz annak országos szintű bevezetéséért, miután a kormánypárti városvezetők ezt sok helyen elmulasztották. Így történt Pécsett is, ahol civelek és az LMP közös kezdeményezése nyomán került bevezetésre ez év januártól a kisgyermekes bérlet, miután a jobboldal részéről ez választási ígéret maradt”.

 

Gerstmár Ferenc
önkormányzati szakszóvivő,
országgyűlési képviselőjelölt

Keresztes László Lóránt
közlekedéspolitikai szakszóvivő,
országgyűlési képvielőjelölt

  • leventepeter

    Végre valakinek van egy jó ötlete, remélem támogatni fogják!