Thürmer Pécs: Fizessenek a gazdagok!

Fizessenek a gazdagok, a minimálbérből élők pedig ne! – mondta Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke Pécsett, a Széchenyi téren ismertette programjukat szombat délelőtt.

Thürmer Gyula kiemelte, hogy a Munkáspárt bevezetné az egyszerű vagyonadót azokra, akiknek több van mint százmillió forint. Emellett havi 45 százalékos személyi jövedelemadót vetne ki azokra, akik havi félmillió forintot visznek haza. Azoktól pedig akik minimálbérből élnek, megvonná az adófizetési kötelezettséget. Mindezt a Munkáspárt az oktatásra és az egészségügyre költené – mondta Thürmer Gyula.

– Költsük a megtermelt jövedelem legalább tíz százalékát az oktatásra, ugyanannyit költsünk az egészségügyre, legyenek a mi gyerekeink egészségesek. A kórházak, az egészségügy legyen mindenki számára elérhető és ingyenes – tette hozzá a Munkáspárt elnöke.

Thürmer Gyula emellett elmondta, hogy Baranya megyében minden választókerületben lehet a Munkáspártra szavazni. A pártelnök emlékeztetett: a Munkáspárt itt Baranya megyében – amely nagyon közel van a déli határához – fogalmazza meg legfontosabb külpolitikai üzenetét, mert úgy vélik, Magyarországnak nincs helye a NATO-ban.

Thürmer ezt azzal magyarázza, hogy 1999-ben Magyarország abban a reményben lépett be a NATO-ba, hogyha támadásokra kerül sor megvédjék az országot. A Munkáspárt szerint Magyarországot nem fenyegeti senki. Ugyanakkor Magyarország egymás után kerül újabb és újabb háborúba. A magyar katonák voltak Irakban, Koszovóban, lehet, hogy menniük kell Ukrajnába az oroszok ellen. Thürmer összegezte: Magyarországnak semlegesen kell maradnia, ezért ki kell lépnie a NATO-ból.

hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Vagyonadó, hogy érintené azokat akiknek eltitkolt a vagyona?
    Bruttó 500? Ott kezdődik a jómód? Vicc.

  2. Az a helyzet Thürmer Úr , hogy Magyarországon a becsület már rég nonsens . Az aki becsületes akart maradni és dolgozni is akart , azok már rég kivándoroltak külföldre , és nem igazán jönnének haza .Azok meg akik maradtak , felváltva visszaszavazgatják a két országkiárusító pártot . Szégyen , de igaza volt Kertész Ákosnak .

Comments are closed.