Ezek a programok várják az állatok szerelmeseit a világnapjuk alkalmából

Október 4-e az állatok világnapja, Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. 1931 óta ünnepelik minden esztendőben és színes programokat szerveznek Pécsett is a jeles nap alkalmából. 

Kutya-Tár – kutyák, könyvtár, olvasás – 10. 04.

Október 4-én 14 órakor a Csipkefa Gyermekkönyvtárban igazán különleges programokat szerveznek a gyerekeknek és kedvenceiknek. A kicsik magukkal hozhatják vagy a könyvtárban kiválaszthatják kedvenc meséjüket és kutyusokhoz bújva olvashatnak, de akár messziről szemlélődve is hallgathatják a meséket. A két önkéntes mesehallgatóval, Szotyival és Mohával gyógypedagógus, terápiás kutya felvezetők érkeznek. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, maximum 16 fő részvételére van lehetőség. Részletek ITT.

Állatok Világnapja a Pintér-kert Arborétumban – 10. 04.

A másfél órás programon megismerhetőek a felelős állattartás szabályai, valamint a foglalkozáson részt vevők bepillantást nyerhetnek az őshonos állatok és a vadon élő állatok életébe. Helyszín a Pécs, Tettye Oktatási Központ, a részvételi díj pedig 300 forint fejenként. Még több információ IDE kattintva érhető el.

Állatok Világnapja az állatkertben – 10. 06.

Rendkívül színes programmal készülnek a nagy napra a Pécsi Állatkert kollégái, lesznek zenés és kreatív foglalkozások, virtuális bemutató, játékok, látványetetések és sok más. Részleteket IDE kattintva láthatunk.

Állatok világnapja – Eboltás, tanácsadás – 10. 06.

A kozármislenyi művelődési házban állatorvosi tanácsadással, eboltással, féregtelenítéssel, mikrochip-beültetéssel, általános vizsgálatokkal várják az érdeklődőket a szervezők Gajcsi Dóra állatorvossal. Íme a részletes program, KATT IDE.

Szülinapi zsúr Komlón – 10. 06.

A Mini Zoo Komló második születésnapját ünnepli, melynek díszvendégei a zsúron debütáló szurikáták, avagy rókamanguszták lesznek. Az állatok világnapjának hetében így lehetőségünk van egy dupla ünneplésre. Sok érdekes játékkal és programmal készülnek a komlóiak, amikről bővebben IDE kattintva olvashatunk.

Állatok világnapja a Misinánál – 10. 10.

Az állatok világnapja alkalmából a pécsi Britannia Családi Bölcsőde önkéntesei, mint minden évben, idén is ellátogatnak és adományt visznek a Misina Állatvédő Egyesülethez. Részletek ITT olvashatóak.

Hirdetés