Három hektáron lángol a nádas Fonyódon!

Másfél kilométer hosszan, mintegy három hektáron lángoszlopban ég a nádas Fonyódon a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon – írja az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A helyszínen dolgoznak a marcali, a siófoki és keszthelyi hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók, az oltási munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A szeles időjárás nehezíti a lángok oltását.

A tüzet péntek reggelre nagyjából körülhatárolták – közölte a katasztrófavédelem közleményben az MTI-vel.

A tűz még csütörtökön keletkezett a berekben, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon. A tűzoltók a terület kilencven százalékát körülhatárolták. A keleti oldalon eloltották a lángokat, a déli és a nyugati irányban pedig vizesárok határolja a területet – írták.

Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek péntek hajnalban azt mondta, a lángok lakóházakat nem veszélyeztetnek. Az oltásban siófoki, keszthelyi, marcali, és kaposvári hivatásos, buzsáki önkéntes, valamint balatonboglári önkormányzati tűzoltók vesznek részt.

FRISSÍTVE:

Csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani a tüzet – tette közzé honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság péntek délután.

A beszámoló szerint nyolc településről csaknem ötven tűzoltó vett részt az oltásban.

A csütörtök délutáni riasztást követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, illetve a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, amelyet csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az egységek szikracsapókkal kezdték meg az oltást több különböző helyszínen, több oldalról támadva a tüzet – írták.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A szeles időjárás nehezítette a lángok oltását, ezért az éjszaka során a tűzoltásvezető elrendelte a kaposvári hivatásos egységek riasztását. Buzsákról, Fonyódról és Somogyszentpálról pedig önkéntes tűzoltók is érkeztek a helyszínre. Ellentüzet gyújtva sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen egy még nagyobb területre.

A tűzoltók péntek kora reggelre négy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat – közölték.

A tűz Böröczky Bulcsú fényképein:

Fotók forrása: Böröczky Bulcsú Drónfotó és Videó Facebook 

hirdetés

Hirdetés