Irány a természet! A mesebeli mecseki erdőkben túrázhatunk

Míg az időjárás engedi, töltsünk minél több időt a szabadban – remek programokat kínál októberben is a Mecsekerdő Zrt.

hirdetés
Uránia Mozi

Jó hír a pécsi, baranyai természetbarátoknak, hiszen a Mecsekerdő több kedvelt túrasorozata is folytatódik.

Nemrég újult meg például az Ezüsthárs tanösvény Mozsgón, ahová az első nyilvános vezetett kirándulás október 10-én lesz az interaktív erdészeti túrák keretében, melyre Pécsről kisbuszokat is biztosítanak.

A színpompás őszi erdőben gyönyörködhetünk

Az október 17-i terepi „szöszmötöléssel” egybekötött családi kirándulás pedig ezúttal a Kelet-Mecsekbe kalauzolja az érdeklődőket. Emellett a megújult erdei emlékhelyek közül októberben Sasrétre zarándokolhatunk október 24-én.

Sasrét

Nem marad el továbbá a fotótúra az Ősbükkösben (október 17.), egy másik remek program keretében pedig kirándulással emlékezhetünk meg a táj nemzetközi napjáról október 20-án, és természetesen jópofa, rémisztő halloweeni programokkal is készülnek a szervezők mindenszentekre – lesz éjszakai kisvasút és bobozás is október 30-án.

Ne felejtsük: még nem késő elküldeni a csodás természetfotóinkat is, melyek mecseki növényeket, állatokat, tájakat, vagy az erdei környezetben található turisztikai látványosságokat (például kilátó, kisvasút, erdei pihenő) örökítenek meg. Október 16-ig küldjük a képeket a fotopalyazat@mecsekerdo.hu címre.

További programokért, részletekért kattints ide.

Hirdetés