Meglett a pécsi vizsla, Bubi, akit annyian kerestek!

Az eredetileg szigetvári Bubit már körülbelül két hete próbálták befogni a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány önkéntesei, február 10-én pedig végre sikerrel jártak. A magyar vizsláért aggódott a fél város, tele volt vele a Facebook és a rádió is. 

A posztokat és kommentárokat elnézve a kutya bejárta a környéket. Szigetvárt, Bogádot, Nagykozárt és Pécset legalábbis biztosan.

Bubi eddigi hét életéve szomorú história. – Gazdás kutyaként is rengeteg időt töltött az utcán, évekkel ezelőtt már baleset is érte emiatt. Élete tavaly októberben változott meg igazán, amikor a rá vigyázó nagypapa elhunyt. Eredeti gazdája akkor már évek óta külföldön dolgozott, így Bubi egyedül maradt a lezárt háznál. A szomszéd etette miden este, de napjait nagyrészt az utcán kóborolva töltötte. Ekkor kértek tőlünk segítséget a helybéli állatvédők. Miután a gazdával megbeszéltük, hogy ez nem élet így a kutyának, lemondott a javunkra róla. Felvettük a fajtamentéssel a kapcsolatot, majd megszerveztük Bubi Pécsre való szállítását. Sajnos itt megtörtént a baj, a kutya egy óvatlan pillanatban kihúzta a fejét a nyakörvből és elrohant – mesélte lapunknak Sánta-Hetesi Beáta, a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány vezetője.

A szökéskor kezdődött a 2 hetes ámokfutás a kutya megtalálása körül. Pécsi állatmentő szervezetek egy emberként fogtak össze a kutya érdekében és rengeteg civil segítséget is kaptak a Bubi után kétségbeesetten kutató állatbarátok. Rengetegen próbálták megfogni az állatot, de senki nem járt sikerrel. Bubi ugyanis az évek folyamán bizalmatlan lett, ezért senkit nem engedett a közelébe.

 

Több poszt is keringett róla az interneten

A közösségi oldalon sokan próbáltak segíteni, többen pedig megpróbálták megfogni a riadt ebet, ha látták, sajnos hasztalanul. A vizsla ugyanis rettegett, nem engedett magához közel senkit, semmivel sem tudták magukhoz csalogatni sem a segíteni akarók.

Sokan próbálták megfogni, de nagyon félt
Kertvárosban is jó pár napig kóborolt Bubi

– Végül egy olyan ember segítségét kértük, aki kölyökkora óta ismerte a kutyát. Tudtuk, ha neki nem sikerül megfogni, akkor mi sem tudjuk. Vasárnap este már majdnem feladtuk a keresést, amikor jött a telefon, hogy látták az ebet. Autóba ültünk és elindultunk, majd fél óra körözés elteltével meg is találtuk. A kutyust ismerő segítőnk egyedül szállt ki az autóból, szólongatta a kutyát, leguggolt hozzá. És Bubi elindult felé, megismerte, és boldogan ment oda hozzá. Ezek után kocsiba szálltunk velük és útnak indultunk, hogy biztonságba helyezzük – mondta Sánta-Hetesi Beáta.

Bubi jelenleg a Pécsi Morpheus Állatmentő Alapítvány vendégszeretetét élvezi. Most már kezd megnyugodni, és tudja, nem akarják bántani. Hatalmas összefogással lehetett csak elérni ezt a sikert, hála a pécsi alapítványoknak és a civil embereknek. Ha az eb megnyugodott és kissé kikupálódott, a fajtamentőkhöz kerül majd.

Hirdetés