Tavaszi virágvásár lesz Pécsett

 Folytatódik a virágvásár! – Különlegességek, és szezonális növények széles választéka várja az érdeklődőket. 

 Igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni április 21-én, pénteken 10 és 17 óra között Pécsett, a Kossuth téren. 
Korábbi sikeres rendezvények apropóján, Páva Zsolt polgármester újból kezdeményezte Pécs főkertészével, a várossal és a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft.-vel közösen a virágvásár megrendezését. A korábbi vásárokhoz hasonlóan több standdal, nagy területen színes kínálattal  készül a városüzemeltető társaság. Közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.
Páva Zsolt polgármester azért indította el 2015 ősszel a Pécsi Virágvásárt, hogy a látványos, nem csak hétköznapi növények kiültetésével még szebbé tegyük kertünket, portánkat, városunkat.
virágvásár, hl02
A mediterrán növények bemutatásával és árusításával szeretnék közösen felhívni a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.
A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítanak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon beszerezhetőek lesznek ciprusok, fenyőkülönlegességek, örökzöld tölgyek, és más lomblevelű örökzöld növények, de emellett a többi standon is megjelennek még különlegességek: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség.
virágvásár, galéria6
A hagyományoknak megfelelően a mediterrán jelleg mellett helyet kapnak a vásáron a fűszernövények is, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők az egynyári virágokból is.
A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja majd a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virágárudák is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.
Pécs városa szeretettel vár minden növényszerető és kertbarát polgárt, aki hajlandó tenni is ezért, hogy szebb, virágosabb és zöldebb városban élhessünk!

Helyszín: Pécs, Kossuth tér

Időpont: 2017. április 21. (péntek) 10:00-17.00 óra között.