Vajon idén korán jön a tavasz? A pécsi zoo medvéje megjósolja!

Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, február 2-án a néphagyomány szerint a medve kibújik barlangjából. Ha tiszta az idő és az állat találkozik az árnyékával, megijed tőle, majd visszamegy aludni. Ez pedig azt jelenti, hogy még sokáig fog tartani a tél. Amennyiben viszont nem látja meg az árnyékát a borús időjárás miatt, megérzi, hogy a rossz idő nemsokára enyhülni fog, hamarosan beköszönt a tavasz. A pécsi zooban hagyomány, hogy Nikoláj hóeleji jóslatát figyelik, 2022-ben február 5-én lesz a népszerű medvenap. 

Tavaly egész medvehetet tartottak a pécsi állatkertben, igaz, a járványügyi korlátozások miatt csak online formában. 2021-ben a barna mackó egyébként korán reggel előbújt a barlangjából és bejárta kifutóját, vagyis korai tavaszt jósolt.

Idén viszont személyesen is részt lehet venni a jeles eseményen, sőt, Nikoláj előrejelzése mellett lesz még vezetett séta, kézműves foglalkozás, farsangi népi játék is, de nem maradhatnak el a látványetetések sem. Fontos információ továbbá, hogy ha valaki az állatkerti látogatáskor magával viszi plüssmackóját, kedvezményes áron válthatja meg a belépőjét.

A részletes programot IDE kattintva tekinthetjük meg.