Újabb utcában javítják a gázvezetékeket Pécsen

Tovább folytatódnak Pécsen az E.ON gázvezeték-rekonstrukciós munkálatai, május 2-tól augusztus elejéig ugyanis a Tettye utca Kálvária és Magaslati utca közötti szakaszán javítanak kisnyomású gázvezetéket.

Pécs és az E.ON közös célkitűzése, hogy a fejlesztések megvalósítása során a város lakosságát a lehető legrövidebb ideig zavartassa, ezért a beruházások ütemekre bontva valósulnak meg. Egy-egy vezetékszakasz cseréjét teljes burkolat helyreállítás követi, ezt követően kezdenek neki a szakemberek egy újabb szakasz bontásának. A munkálatok elvégzését követően az E.ON minden esetben gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

tettye_gaz - g

A Tettye utcát érintő rekonstrukció (808 méter) várhatóan három, egyenként max. 30 napos ütemben valósul meg. A kivitelezés első ütemében a Tettye utca Tettye tér és a Böckh J. utca által határolt szakaszán cserélik a kisnyomású acél gázvezetékeket modern polietilén vezetékre a szakemberek. A kivitelezés első üteme teljes útzár mellett történik, átmenő autóforgalom nem lesz lehetséges – természetesen a mentők, tűzoltók, szemétszállítás és az érintett utcaszakaszon lakók számára a ki- és behajtás biztosított lesz.

A beruházás következő ütemei a Tettye utcában folytatólagosan, az északi irányból a déli irányba haladva történnek, amely minden esetben a forgalom korlátozásával, valamint minden ütemben aszfalt burkolatú járda és út bontásával jár. A beruházások során az elérhető legmodernebb technológiát alkalmazzák.

A munkálatok ideje alatt a földgáz-szolgáltatást biztosítják. Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd.