Nem kérnek kiváltságokból

Páva Zsolt polgármester, Nagy Csaba és Csizi Péter alpolgármesterek, Hoppál Péter kulturális bizottsági elnök és Bódis József, a PTE rektora is bérlethez jutott csütörtökön a Pécsi Nemzeti Színházban. Nem VIP-tiketteket kaptak, teljes áron fizettek. Ezzel azt üzenik, nem kérnek a kiváltságokból.

Ahogy eddig, idén is rendszeres látogatók lesznek a Pécsi Nemzeti Színház előadásain a város prominensei. Ők is beálltak ugyanis a bérletvásárló pécsiek egyre népesebb táborába, s egyben megerősítették korábbi ígéretüket: nem kérnek ingyenes és kedvezményes árú belépőkből csak azért, mert önkormányzati, egyetemi vezetőként dolgoznak.

A VIP-parkolás megszüntetésével vetettek véget a kivételezésnek

– Polgármesterré választásomkor elhatároztam, hogy semmilyen kiváltsággal nem kívánok élni, s ezt javasoltam képviselőtársaimnak is. Első lépésként megszüntettük a pécsiek szemét régóta bántó VIP-parkolót a városháza előtt, majd az ingyenes és kedvezményes árú, kulturális és sporteseményekre szóló belépőkről mondtunk le – közölte lapunkkal Páva Zsolt azok után, hogy csütörtökön megvásárolta bérletét a színház jegypénztárában.

Elmondta: ő maga 29 ezer forintért vásárolt bérletet, s ugyanígy teljes áron veszi meg belépőit a pécsi hangversenyterembe, esetenként sporteseményekre, kiállításokra is. Emlékeztetett rá: az előző önkormányzati ciklusban a képviselők pusztán azért, mert az önkormányzat döntéshozó testületében dolgoztak, ingyen élvezhettek ilyen juttatásokat, de ez a gyakorlat abszolút nem méltányos a pécsiekkel szemben.

A hetvenéves Uhrik Dóra balettművészt is köszöntötték a városvezetők

– Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy a Pécsi Nemzeti Színház hatalmas átalakuláson ment át az utóbbi két évben. Színvonalas előadások zajlanak a teátrum falai között, többszörösére nőtt a nézőszám, ezért kortól függetlenül mindenkinek érdemes ellátogatni az intézménybe – tette hozzá Páva.

Rázga Miklós igazgató lapunk kérdésére megerősítette: nemcsak a jegyértékesítés, de a bérletárusítás területén is sikerült előbbre lépniük az utóbbi időszakban, hiszen abból egyre többet, s egyre többfélét kínálnak, adnak el a pécsieknek.

– Azon túl, hogy foglalt, jó helyen lévő, állandó széket kap a kultúrabarát, arra is ösztönzi a bérletvásárlót, hogy mindenképpen vegyen részt a társasági eseményen. Napjainkban, mondják sokan, bezárkózunk a négy fal közé, keveset vagyunk barátainkkal. Szerencsére egyre több olyan baráti társaságot ismerek, akik közösen vásárolnak bérletet. Ők, ha másért nem, hát a színház kapcsán időről időre találkoznak egymással. Erre is jó a bérletvásárlás – jelentette ki Rázga.

Az eseményt követően Páva Zsolt köszöntötte a hetvenedik születésnapját ünneplő Uhrik Dóra balettművészt is.

Az induló színházi évadról szóló cikkünket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Hirdetés