hirdetés

Nem tudni, mennyiért utaztak Brazíliába

 • SÜRGI

  CSALODTUNK BENNED JÓSKA.

 • SÜRGI

  CS

 • Anonym

  tesztelek

 • kicsiati

  A többi magyar felsőoktatási intézmény hogy-hogy nem vette észre ezt az óriási lehetőséget? Csárterrel tuti olcsóbb lett volna ha összeszervezik.
  Kicsit komolyabbra fordítva: Ez egy jutalom, és motivációs utazás.

 • Bokito

  Brazíliában sokkal jobb egyetemek vannak mint nálunk. Fel nem foghatom miért jönne egy Zs-kategóriás közép-európai szemétdombra egy portugál anyanyelvű diák.

 • érdekes

  Érdemes elolvasni az egyetem hírét is, nagyvonalúan, nagyképűen és pofátlanul írnak arról, hogy mi a szöszt műveltek odaát. elég jól indul, sok sok munka, majdnem mindennap van valami rohadt komoly tárgyalás. de hát aztán 19 és 29 között csak 23-án volt “egy kötetlen beszélgetés”, és itt más nem tudtak mit hazudni. Mit csináltak ott 10 napig??????

  November 19-én került sor az első egyetem látogatásra Rio De Janeiroban. Az UERJ (Universidade do Estado do Rio de Janeiro) vezetőivel való találkozó, és az egyetem megtekintése szinte egy teljes napot ölelt fel, és több karra kiterjedő egyeztetések történtek. Másnap Prof. Dr. Koller Ákos tartott előadást az egyetem Orvostudományi Karán, amelyen a brazil kutatókon és hallgatókon túl csoportunk tagjai is részt vettek.

  A World Science Forum helyszínén november 23-án rövid, kötetlen beszélgetést folytattunk Prof. Dr. Pálinkás Józseffel a Magyar Tudományos Akadémia elnökével, és Prof. Dr. Bódis Józseffel a Pécsi Tudományegyetem rektorával, aki a Magyar Rektori Konferencia küldötteként érkezett a városba. A négy napos konferencia a Magyar- és a Brazil Tudományos Akadémia együttműködésében jött létre, előadói közt akadémikusok, miniszterek, világcégek rangos szakemberei egyaránt megtalálhatók. A következő napokban csoportunk tagjai a konferencia előadásait látogatták, a délutáni párhuzamos szekciókból saját tudományterületüknek megfelelően válogatva. Az előadások alapvetően globális kérdéseket és problémákat érintettek többek közt az oktatás, a környezetvédelem, az egészségügy területén. Hallhattunk kitűnően megszerkesztett előadást Deog-Seong Oh professzortól a minőségi felsőoktatás szerepéről az egyes országok gazdasági életében, és provokatív kérdéseket felvető beszédet Umar Buba Bindir kutató intézet vezetőtől, a kutatók szerepéről Nigéria gazdasági innovációiban. Csoportunk vezetői a konferencia második napján látogatást tettek a PUC-Rio egyetemen. A látogatás rendkívül eredményes volt, a brazil egyetem képviselői kiterjedt, több kart is érintő együttműködésbe kívánnak fogni a Pécsi Tudományegyetemmel.

  November 29-én az Léo da Rocha Ferreira úrral, az UERJ Társadalomtudományi

 • Ajánlom ezt is
 • ArGomentum

  Én ott vagyok elakadva,hogy miért nem az országot elhagyó,külföldön tanuló hallgatókat célozzák meg,és hívják vissza az itthoni egyetemekre.GRINCS megjegyzése nagyon ott van “. A pécsi egyetemen köztudomásúlag kiváló a portugál nyelvű alapképzés.” 🙂

 • csak gondolkodok

  Persze ilyenkor mikor pozitív híreket olvas az ember, akkor sem azt látja meg, hogy kölcsönösen előnyös nemzetközi kapcsolatok épülnek, amik majd a kutatás terén előnyt jelentenek az egyetem számára, hiszen csak körül kellene nézni. Tudományba történő befektetések sora történt az utóbbi években Pécsett, ami nyilván vonzóvá teszi bel- és külföldön is mind az adott egyetemet választó hallgatók, mind esetleg hazánkba jövő kutatók számára a régiót. Ettől lesz versenyképes a képzés is. És mellesleg olyan külföldi hallgatók jönnek ide majd, akik képzését nem a mi államunk állja, így úgymond “nyereségesebb” irányba görbíti a költségvetési mérleget.
  Rosszmájú meg irigykedő megjegyzések pedig mindig lesznek, de ez sajnos enyhén letargiába fúló hazai emberi mentalitás hátulütője.
  És lehet elbocsátásokon keseregni, mert persze az adott személyek számára tragédia. De sajnos piac társadalmat élünk és meg lehetett figyelni a felvételikkor, hogy hol hány államilag finanszírozott helyet hirdettek meg anno. Én az említett jogi karon nem igazán emlékszem, hogy lett volna ilyen. Ez valószínűleg a jogi irányba történő erőteljes túlképzésnek volt köszönhető. A piac telítődik az adott diplomásokkal, nincs szükség annyi hallgató képzésére az adott ágazatban, így nyilván, hogy az oktatók és személyzet is leépítésre kerül. Na de kérem, ez hány és hány piac viszonyok uralta vállalatnál történik ugyanígy? Többnél, mint amennyi jól esik.

 • Bognár Andrea

  Rektor úrnak és az egész delegációnak szívből gratulálok!Nem kell foglalkozni a sok rosszindulatú megjegyzéssel!Fulladjanak meg az irigyek!További sok sikert!

 • Kérdés

  Ha nem került az egyetemnek pénzébe, akkor miért reméli azt a rektor helyettes, hogy megtérül a befektetett anyagi támogatás?
  Meglepő módon a hírek után az egyik küldött akit ismerek, eltüntette az útról feltöltött képeit (amik egyike sem előadásokról és találkozókról készültek)

 • öregpécsi

  Ha 18-an utaztak,akkor hol van 3fő??Mondjuk egy fotózott,de akkor is hiányzik 2fő,ők hol voltak??
  Soha-nak:tudod,hogy mely blogra léptél fel és mit írtál??

 • Irányi Ágota

  Gratulálok és további sok, szép sikert kívánok! (Csak azért is!!!!)

 • Mindig, mindenről

  az jut az eszébe, mint Mórickának. Tényleg, hogyan jönnek a szocik képbe, amikor a közismerten jobbikos HÖK-ösök utaztatásáról van szó közpénzen? Egy ilyen 3 hetes brazíliai turné kb 1 millió/fő. Különösen dühítő, hogy most amikor a felsőoktatási intézmények segge kilóg a gatyából.

 • Győző

  A 18 hallgatóra gondolsz?

 • Elég

  Hogy jönnek ide a szocialisták?

 • Soha

  többet nem kérünk a szocialistákból. Sem az országban, sem a megyében, sem a városban!

 • Tamás

  A rektorválasztáshoz nem úgy kapcsolódik a dolog, hogy kinek a pénzén utazik a rektor! Ne nézzük már le a népet ennyire! Úgy kapcsolódik, hogy olyanokat utaztatnak, akik majd befolyásolni tudják a rektorválasztást! Világos, hogy ők olyan jelöltet támogatnak majd, akinek hálásak, vagy akitől még további kedvezményt, utazást remélhetnek.