hirdetés

Szakemberekkel rajzolódnak ki a bringautak a városban

 • Bendegúz Izsák

  Pellérdről a bicikliút zsákutcába visz! Innen a DNY-i elkerülőn kell tovább mennünk Kertváros felé (ami nagyon veszélyes) vagy szemben egy földesúton az Expo Centerhez mehetünk még. Kertváros felől van még egy bicikli út, ami a Pláza elágazásnál ugyancsak zsákutca!!!
  Javaslat, magyarázat:
  Piros szaggatott vonal: új kerékpár út kialakítás (pár száz méter)
  Lila szaggatott vonal: meglévő földesút leaszfaltozása
  Sárga vonal: meglévő kerékpárutak, széles járda

 • Bendegúz Izsák

  A Pellérdről jövő bicikliút zsákutca!!!!!! A DNY-i elkerülőre visz ki, ami nagyon veszélyes! Javaslat: ahol a pellérdi bicikliút véget ér, túloldalra van egy földesúr az Expo centerig (200m kb.). Ezt le lehetne aszfaltozni. Illetve van egy másik út, ami az elkerülő Kertváros felöli oldaláról a Pláza lehajtóig tart-ugyancsak zsákutca!!!! Ha ezt folytatnák (ugszintén kb. 200-300m) akkor Pellérd és Kertváros közt kiválóan lehetne kerékpárral közlekedni!

  Javaslat:
  Sárga: kerékpár útaszfaltozott széles járda
  Piros: új kerékpár út
  Lila: meglévő földesút aszfaltozása

 • Pita

  A szakemberektől és a városvezetéstől kérdezném: Uránvárosból és Kovácstelepről nem szeretnének normális elérést a városba anélkül, hogy a hegyre fel kelljen tekerni? A Veress Endre és Mártírok útja kellően széles, egyenes. Jelenleg is használható a bicikliseknek a Vásárcsarnokig. DE! Onnan “normálisan” csak az Ipar utca – 58-as út – Somogyi Béla utcán keresztül lehet eljutni az egyetemekhez, vagy a Zsolnay negyedbe. Esetleg lehet még választani a Batthány utcát szemben a forgalommal, ami tiltott, vagy mehetek át a híd alatt a sínen a Diófa utcába, majd a Légszeszgyár utcán még egyszer át a sínen. Ez a reggeli csúcsforgalomban nem a legideálisabb, bár még mindig jobb mint a Nagyvárad utcai “”bicikli nyomvonal”” (ami ugyancsak a Vásárcsarnokig tart, csak elsőbbségadás táblákkal meg gyalogátkelőkkel tarkítva) vagy szétizzadni a hegyen magad, amég beérsz a munkahelyre.